Hírek

2012.10.04. 09:51

Varga Mihály az Európai Bizottság levelét várja

Az Európai Bizottságtól a hivatalos válaszlevelet még nem kapta meg a magyar kormány - mondta Varga Mihály, a hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter.

mti

Varga Mihály a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) már megkapott válaszról elmondta: a magyar kormány szeptemberi leveléből elsősorban a makrogazdasági pálya, az ehhez tartozó államháztartási, költségvetési intézkedések voltak fontosak a valutaalap számára.
A jövő évi gazdasági növekedés megítélésében közeledni tudtak az álláspontok a miniszter szerint. Varga Mihály minderről a közrádió egyik hírműsorában beszélt, elmondta: a kormány lát lehetőséget a fogyasztást terhelő adóknál - elsősorban az általános forgalmi adónál - az adóbevételek hatékonyabb beszedésére.Varga úgy prognosztizált, hogy ebben az évben, már az idén ősszel lezárulhatnak a, bízik abban, hogy az IMF közgyűlését követően újra intenzív tárgyalássorozatra kerül sok, amelynek végén elő lehet készíteni minden tárgyaló partner számára elfogadható megállapodási tervezetet.

 

Ezek is érdekelhetik