Hírek

2013.05.16. 16:05

Valamivel több, mint 100 forint osztalékot fizet a BÉT

Részvényenként 105 forint osztalékot fizet a tavalyi eredményéből a Budapesti Értéktőzsde a közgyűlés csütörtöki döntése alapján.

BAMA

A társaság 2012-es évi, 576 millió forint adózott nyereségének 98,61 százalékát szétosztja a tulajdonosok között. Tavaly 205 forint volt a részvényenkénti osztalék, az alapjául szolgáló 2011. évi nyereség is duplája volt a 2012. évinek.

Katona Zsolt, a tőzsde vezérigazgatója a közlemény szerint kifejtette, hogy a globálisan tapasztalható forgalom-visszaesés a BÉT eredményében is érezhető volt, amelyhez a hazai tőkepiacon tapasztalható, kiszámíthatatlan befektetési környezet is hozzájárult. Hozzátette, hogy nagy várakozással tekint a Xetra rendszer idénre tervezett indulása elé.

A BÉT tavalyi közgyűlésének döntése alapján a tőzsde kereskedési rendszerét a Xetra rendszerre cserélik az idén. A tervek szerint júniusban kezdődik a tőzsdetagoknál a tesztelés, és december 6-án indul élesben az új kereskedési rendszer.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!