Hírek

2014.01.06. 10:46

Újságot indít útjára Orbán Viktor

Magyar Krónika néven indítanak havilapot Orbán Viktor hívei. A lapindító értekezletet maga a miniszterelnök tartja.

cink.hu

„Tudatom, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Magyar Krónika címmel új havi folyóirat indítását szorgalmazza, melynek megalkotásában – mint szerző – személyesen maga is közreműködne” - idézi a cink.hu a Kerényi Imre miniszeterlnöki megbízott és Bencsik Gábor főszerkesztő által írott levelet. A lap csütörtöki induló értekezletét maga a miniszterelnök tartja.

A havonta megjelenő folyóiratba a lapot kitaláló miniszterelnök mellett kormánytagok és vezető Fidesz-politikusok is írnak majd. Akkora lesz, mint az alkotmány díszkiadása, vastag papíron, reprezentatív külsővel. A havi tízezer példány egy részét ingyen osztják szét állami vezeto?k, közkönyvtárak, középiskolai könyvtárak, középiskolák igazgatói, határon túli magyar iskolák és magyar intézmények, valamint hazai polgármesterek között.

A lap főszerkesztője Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata lapigazgatója, Bencsik András főszerkesztő és Békemenet-szervező testvére. A szerkesztőbizottság tagjai Balogh Zoltán, Kerényi Imre és Vizi E. Szilveszter. A szerkesztő Csontos János, a Magyar Nemzet volt munkatársa.

A Fidesz politikusai közül a miniszterelnökön kívül Balogh Zoltán, Boros Péter, Deutsch Tamás, Fónagy János, Kövér László, Martonyi János, Matolcsy György, Navracsics Tibor és Prőhle Gergely nevét említi a cink.hu.

„Híveink sorvezetőre vágynak. Követendő mintára. Szerzőink felvállalják e szerepet. Vezetik az olvasót. És egymást is” - idézi a levelet a cink.hu. A portál számos részletet idéz még az induló lapról hírt adó levélben, többek között ezt: „A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond. (...) Kinyílott a pitypang. Megírom. A kormánybiztos a televízióban elkápráztatta a kérdezőbiztost, idős művészünk csinált egy szép filmet, a biopiacon sárga volt a pecsenyekacsa, megírom. Csökkent a rezsim. Megírom.”

Ezek is érdekelhetik