Előrejelzés

2023.01.21. 08:00

Nem kizárt, hogy még több havat kapunk szombaton

Jó eséllyel lehet hószállingózásra számítani szombaton Somogy vármegyében. Viharos szélre nincs kilátás, gyenge marad a légmozgás a térségben.

Sonline

Fotó: Ingward

Szombaton is alapvetően erősen felhős, borongós idő lesz jellemző. Elszórtan, időszakosan előfordulnak vegyes halmazállapotú szitálások, hószállingózások. Eleinte északkeleten valószínűbbek, majd ott csökken, míg a délnyugat felől terjeszkedve nő a csapadék esélye.


Nyugaton marad az erős északi szél, keletebbre gyenge lesz a légmozgás. Az esti, majd az éjszakai órákban is borongós idő marad a jellemző. Előreláthatólag a Tiszától nyugatra fordulnak elő gyengébb intenzitású hóesések, hószállingózások, illetve havas esők. 

Kattints a képre részletes előrejelzésért! 

Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, a nyugati határvidéken lehet még élénkebb a szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
péntek délután 2,
szombat reggel -1,
szombat délután 2,
vasárnap reggel -1 fok körül alakul.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.  Forrás: köpönyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnapra nyugaton is legyengül a szél. Általában erősen felhős időre számíthatunk, de a keleti térség felett elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet, napsütésben is lehet bízni. A felhősebb nyugati és középső országrészben itt-ott előfordulhat hószállingózás, kisebb hóesés. Délkeleten érezhető enyhülés kezdődik.

- Hétfőn újabb ciklon érkezése körvonalazódik szélerősödéssel, eleinte szakadozottabb, majd délnyugat felől vastagodó felhőzettel. A déli országrészben várható számottevőbb csapadék, ami nagyobb valószínűséggel ismét eső formájában hullik. Északon nem valószínű csapadék. Országszerte emelkedik pár fokot a hőmérséklet, a déli országrészben érezhetőbb enyhülésre van kilátás.

Forrás: eumet.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!