Kék hírek, bulvár

2007.06.12. 17:11

Tizenhárom jogsi ugrik

Alkoholszonda, lézeres sebességmérő, drogteszt – a három napos somogyi razziában a rendelkezésre álló szinte valamennyi technikai eszközt bevetették a közlekedési rendőrök legutóbbi akciójukban. Ittas vezetés miatt három sofőrnek a helyszínen ugrott a jogosítványa.

Harsányi Miklós

A Tispol-akció keretében 962 járművezetőt ellenőriztünk Somogyban – közölte Kulcsár Tibor alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztály vezetője kedden. Valamennyi gépkocsivezetővel megfújatták a szondát, tizenhárom ittas személyt "emeltek ki a sorból". Három sofőrtől a helyszínen elvették a vezetői engedélyt, s több vérvizsgálat eredményére még várnak a rendőrök.

Az utóbbi hetekben nagy port vert fel több olyan karambol, amelyet gyorshajtás okozott. Épp ezért külön figyeltek a száguldozókra; a razzia során öt sebességmérő műszert vetettek be. A talán legdurvább eset Balatonbogláron fordult elő. A negyvenes sebessérkorlátozó tábla ellenére 87-el hajtott a gépkocsivezető, akiről a helyszíni vizsgálat során az is bebizonyosodott: az illető ivott. Marcali térségében pedig egy gyanúsan viselkedő vezetőt állítottak le; a gyors drogteszt szerint azonban a férfi nem fogyasztott kábítószert.

– Az ellenőrzés fő feladata a közlekedésbiztonság erősítése – emelte ki az alezredes. – A vizsgálat alkalmával kiszűrtük azokat, akik veszélyt jelentenek a szabályosan közlekedők számára.
A napokban történt baranyai motoros tragédiára utalva Kulcsár Tibor elmondta: nagy, átfogó razziát egyelőre nem terveznek. A fokozott közúti ellenőrzés alkalmával viszont kiemelt figyelmet fordítanak a motorosokra Somogyban.

Ezek is érdekelhetik