Kék hírek, bulvár

2009.05.21. 16:18

Brutális diákgyilkosság: hiába könyörgött Jocó az életéért

Gyászolnak és emlékeznek a somogyiak: a sokkoló kaposvári diákgyilkosság épp egy éve történt. A 17 éves nagyatádi fiú holttestét tavaly május 23-án találták meg a Béla király utca környéki tóban.

Harsányi Miklós

Brutális kegyetlenséggel ölték meg az atádi fiút – szóltak a szalagcímek. A Táncsicsos diákgyilkosság híre megdöbbentette az ország lakosságát. Csütörtökön tűnt el, s másnap találták meg a fiú holttestét. Szombatra virradó éjjel pedig már két személyt őrizetbe is vettek.

Bodó László, a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület (Kötél) parancsnoka a kutatás egyik irányítója volt: a meggyilkolt 17 éves Jocó szüleivel nem sokkal az eltűnés után találkozott.
– A szülők Kaposvárra jöttek, ahol fényképet mutattak a fiúkról és részletes személyleírást adtak róla – idézte fel csütörtökön a Sonline.hu-nak a tragédia pillanatait a parancsnok. – Mások beszéltek nekik a csapatunkról, s így jutottak el hozzánk.



A Deseda környékén és a Kapos folyón is megindult a kutatást. A történet ismert: tizennégy évi, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a két, 17 éves kaposvári fiatalembert, akik májusban meggyilkolták osztálytársukat.

Korábbi barátjukat, az áldozatot  egy város közeli tóhoz csalták. – Ott az előre odakészített eszközökkel – vésővel, fadarabbal – megpróbálták agyonütni. Hosszú ideig, kitartóan ütlegelték. Azt, hogy embert megölni mennyire nem könnyű, nem mérték fel. Pánikba estek, és egyre durvábban bántalmazták a fiút. Az áldozat egy idő után pontosan látta, hogy nincs menekvés, de könyörgött az életéért. A vádlottak azonban nem kegyelmeztek. Betondarabokat dobtak az áldozat fejére, és a tóba lökték.

Bodó László a sokkoló eset kapcsán azt mondta: bravúros nyomozás vezetett gyors eredményre. A tettesek hamar elfogták a rendőrök. 
– Torokszorító – ezt érezte a sokat látott életmentő parancsok Bodó László, amikor a tragikus hírt közölték Jocó édesanyjával és édesapjával.
– Azóta is tartjuk egymással a kapcsolatot – mondta a Sonline.hu-nak Bodó László. – Személyesen, máskor telefonon szoktunk beszélgetni. Nagyon jó lelkű emberek, akik legborzasztóbb dolgot élték át, ami csak egy szülővel megtörténhet.
Úgy tudni: a másodfokú jogerős ítéletet a jövő héten hozza meg a Pécsi Ítélőtábla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!