Kék hírek, bulvár

2010.01.18. 15:47

Városi milliók a rendőrségnek

Az idei esztendőben is számíthat a rendőrség a város segítségére, a tízmillió forintos támogatásról már megkötötték támogatási szerződést.

Jakab Edit

A hétfői sajtótájékoztatón Szita Károly polgármester elmondta: 2006-2007-ben merült fel az igény arra, hogy lehetőleg minél több rendőr legyen a megyeszékhely utcáin, különösen egyes körzetekből érkezett ilyen jelzés. Akkor döntöttek újabb körzetek kialakításáról és arról, hogy a rendőrök és a közterület-felügyelők nagyobb létszámban lesznek kint a közterületeken.

A Cserben és a Donnerben, ahonnan a többi körzetnél is több volt a lakossági bejelentés, megerősítették a rendőri jelenlétet. Hogy ezt a feladatot a városi rendőrkapitányság meg tudja valósítani, a város tízmillió forintot biztosított.

Ezen felül önkormányzati helyiségeket biztosítottak és rendeztek be a körzeti megbízottak részére a Cserben, a Donnerben és Szentjakabon. Anyagilag is támogatja a város a zártkertekben megalakuló, önszerveződő csoportok működését, amelyek a közbiztonság megóvásáért jönnek létre. A Nádasdi utcában egy önkormányzati tulajdonú lakást újítottak fel rendőrségi szolgálati lakásnak, hogy egy rendőr állandó jelenlétét biztosítsák. Mindezekkel együtt 17 millió forintot fordított a város közbiztonsági célokra.Mergancz Sándor megyei főkapitány hozzátette: hogy eredményes volt ez az együttműködés, leginkább a statisztikai adatok igazolják. A cseri városrészben 283-ról tavaly 228-ra csökkent a bűncselekmények száma, a Donnerben tavaly 202 bűncselekmény történt, a 2008-as 215-tel szemben. A pénzt a város rendőrsége az idén is arra használja fel, hogy a 13 köztéri kamera felvételeinek figyelését nyugdíjas, illetve szabadidős rendőrök segítségével tudják megoldani. Így ugyanis több rendőr lehet kint a közterületeken szolgálatban.

Ezek is érdekelhetik