Kék hírek, bulvár

2010.08.28. 16:08

Tornóczky sikított, Hajas bedőlt a kanyarban

Hajas Lászlót Dömsödi Gábor, Tornóczky Anitát Medgyessy Péter tolta a Magyar Borok Útja Rallyn.

Fónai Imre

Rádpusztán cigányzene kíséretében ebédelt a Magyar Borok Útja Rally mezőnye, majd stílszerű feladatként talicskában szlalompályán kellett tolniuk egymást a pároknak.

– Fáj a hátam, én ülök a talicskába – lepte meg a körülötte állókat Medgyessy Péter ex miniszterelnök, hiszen lányával, az egészen rövidre vágott hajú Tornóczky Anitával alkotott egy párt. Persze, mire a startvonalhoz értek, csökkentek Medgyessy Péter fájdalmai, Tornóczky Anita egyébként sem egy túlsúlyos jelenség.

A parlament előtti indulás után Somogyba vezetett a tizenötödik Magyar Borok Útja Rally mezőnyének első útja. Csaknem százan vágtak neki a távnak, a szépséges Freire Szilvia indító jelére. Megyénkben előbb a balatonszemesi Bujdosó-, majd a balatonlellei Konyári-pincészetben volt egy-egy röpke állomásuk, de a sofőrök legfeljebb a kitűnő balatoni borok zamatát illatozhatták, mert ahogyan Polgár Krisztina, a Miss Balaton szépségversenyek korábbi állandó döntőse megjegyezte: – Zéró tolerancia van, nem szabad bort inni, pedig szívesem megkóstolnám.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Hajas Lászlót Dömsödi Gábor tolta
[/caption]
Politikusok, vállalkozók, médiasztárok alkotják a mezőnyt, mely 730 kilométert jár végig három nap alatt a dunántúli borvidékeken. Rádpusztán az első nap cigányzenés ebéd várta őket, a cimbalomos azonnal kiszúrta a mentőszolgálat szóvivőjét, Győrfi Pált, meglapogatta a vállát, majd édesapjának üzent, sok erőt kívánva néki.

Erő a talicskatolós erőpróbához sem ártott. Előbb persze mindenki megebédelt, s csak utána állt oda az értékes pontokat érő feladathoz. Az egyik lovas karám közepén szlalompályát kellett időre teljesíteni. Egyáltalán nem volt mindegy, ki tol és ki ül a taligába. A vegyes párosok előnyben voltak...
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Zéró tolerancia, Polgár Krisztina csak szagolta a borokat
[/caption]
Bárándy Péter ügyvéd, ex miniszter lépésben haladva tolta partnerét a bólyák között, mondta is neki egy fotós a beérkezéskor: te vagy a negyvenötödik. Hányból? – kérdezte Bárándy, mire a fotós: negyvenötből. – Elégedett vagyok – summázta a jogász.

Medgyessyék tempóját nézve megérte, hogy nem a volt kormányfő ült a talicskába (Sikíts! – ösztönözték a drukkerek lányát, Anitát), Polgár Krisztát sem volt nehéz eltolni, megszenvedett azonban a szlalompályával férfi „kormányos” híján a Fogarassy Mariann modell és Széles Izabella énekes alkotta kettős.



– Ne dőlj, Laci! – intette menet közben Hajas Lászlót fegyelmezettebb üldögélésre Dömsödi Gábor. Hajas végül a talicskán maradt, nem úgy, mint korábban a lovon, s miután Bencze József ex rendőrfőkapitány, B. Tóth László hajdani lemezlovas, sőt, a politikai palettáról nagy hirtelen leszorult Herényi Károly és a többiek is mind sikerrel abszolválták a rádpusztai feladatot, Zala megye felé vették az irányt.
Cél a Parlamentnél, vasárnap délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!