Kék hírek, bulvár

2012.11.04. 12:45

Előzetesben Szita Bence feltételezett gyilkosai - fotók

Három embert 14. életévét be nem töltött személy ellen előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanújával helyeztek előzetes letartóztatásba Kaposváron vasárnap.

Harsányi Miklós

Kaposváron vasárnap délelőtt szállították bíróságra a gyermekgyilkosság gyanúsítottjait. A rendőrség szerint a 11 esztendős Szita Bencét előre eltervezetten, különös kegyetlenséggel ölték meg.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Várakozás, néma csend az utcában...
[/caption]

Három rendőr állt a zeneiskola közelében, három pedig a Bajcsy-Zsilinszky és a Kossuth Lajos utca kereszteződésénél biztosította a helyszínt. A megyei bíróság parkolója előtti bejáratnál két egyenruhás ügyelt a rendre. Újságírók, tv-társaságok munkatársai várakoztak a Kossuth Lajos utcában, az első információk szerint vasárnap délelőtt 10 óra körül hozták volna a gyanúsítottakat a bíróságra.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Begördült az autó
[/caption]

Körülbelül fél tizenegykor egy zöld kombirendőr autó kanyarodott a Kossuth Lajos utcába – a hátsó ülésen, két rendőr mellett, ült a nő. Arcából nem lehetett sokat látni, fejét lehajtotta. A 47 éves kaposvári asszonyon kívül az ügy két másik gyanúsítottját, egy 57 esztendős és a másik, 41 éves hajléktalant is a bíróságra várták vasárnap délelőtt. Az asszony akkor szállhatott ki a gépkocsiból, miután az egyik középkorú férfit erős rendőri biztosítás mellett elvezették a szomszédos BV-intézetbe.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A bíróságra hozták Bence nevelőapjának egykori élettársát
[/caption]

– Nem – csupán ezt az egy szót mondta a férfi, mután egy újságíró odakiabált neki azt kérdezve, hogy ő követte el a gyermekgyilkosságot. A nőt ezután vezető száron, lábán megbilincselve vitték a bíróság épületébe.



Információnk szerint Bence nevelőapjának volt élettársát felbujtással gyanúsítják. A vélelmezett elkövető az 57 éves kaposvári férfi lehet, akit korábban már erőszakos bűncselekmények miatt büntették, október 9-én öt éves fegyházbüntetésből szabadult. Nem hivatalos információk szerint ha a vád megáll ellene, akár tényleges életfogytiglant is kaphat. A bűnsegédnek a 41 éves másik hajléktalan férfit tartják, ő – zaklatás miatt – jelenleg is büntetőeljárás alatt áll.

Mindegyik személyt 14. életévét be nem töltött személy ellen előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanújával helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.



Kapcsolódó cikkeink:
-----------------------------------------------------------------

Kaposvár gyászol, egy irgalom nélküli nap krónikája
"Nincs az a jel a tévéképernyőn, ami ezt elviselné" - sajtótájékoztató a gyilkosságról
Megtalálták a Kaposváron eltűnt 11 éves kisfiúholttestét
Csatárláncban keresték az eltűnt kisfiút a Desedánál
Eltűnt egy felsőmocsoládi kisfiú egy kaposvári játszótérről
----------------------------------------------------------------------

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!