Kék hírek, bulvár

2012.11.05. 15:28

Tragédia után: pszichológus segít a gyerekeknek az iskolában

Az épületen fekete zászló ázik a szakadó esőben, a mernyei iskola aulájában fehér terítővel leterített asztal, rajta Szita Bence gyászszalagos fotója.

Vas András

Reggel óta gyűlnek a virágok, mécsesek, gyertyák az asztalon és a földön, az első óra előtt a felsősök közösen emlékeztek meg múlt hétfőn brutálisan meggyilkolt iskolatársukról. Az alsósoknak a pedagógusok osztályonként próbálják elmagyarázni a történteket, s pszichológus is érkezett az iskolába, hogy Bence egykori osztályának, az 5/b-nek – ahol hétfőn és a következő napokban nem a tananyag a legfontosabb – segítsen. Megpróbálják a szinte lehetetlent, kibeszélni magukból érzéseiket: felfogni bizonyosan sikerült, mi is történt osztálytársukkal, ám megérteni nem tudják.

Az iskolában ugyanis mindenki azt hitte, Bence egyszerűen elkóborolt, s hamarosan előkerül majd, senki sem gondolt tragédiára.
– Hétfőn hallottuk, hogy eltűnt – mondja az egyik hatodikos fiú, aki osztályával éppen újabb mécseseket gyújt a harmadik óra előtti szünetben –, aztán szombaton anyukám bejött a szobámba, s sírva mondta, megtalálták Bencét, s megölték... S még hozzátette: tizenegy év alatt mit tudott élni szegény...



A mernyei iskola 246 diákja közül természetesen mindenki ismerte a meggyilkolt felsőmocsoládi fiút, akit jó tanuló, rendes és népszerű gyerekként emlegetnek egykori társai. Egy másik hatodikos kifejezetten jóban volt a korábban a kaposvári református iskolában tanuló Bencével, az elmúlt nyáron is rengetegszer találkoztak, ilyenkor a felsőmocsoldái fiú biciklivel járt be hozzájuk Mernyére. Nevelőanyját, aki a vád szerint felbérelte a két hajléktalant, hogy megöljék a 11 éves fiút viszont kevesen ismerték, ritkán járt be az iskolába, ahol inkább Bence nevelőapjával tartották a kapcsolatot.

Kapcsolódó cikkeink:
-----------------------------------------------------------------

Előzetesben Szita Bence feltételezett gyilkosai
Kaposvár gyászol, egy irgalom nélküli nap krónikája
"Nincs az a jel a tévéképernyőn, ami ezt elviselné" - sajtótájékoztató a gyilkosságról
Megtalálták a Kaposváron eltűnt 11 éves kisfiúholttestét
Csatárláncban keresték az eltűnt kisfiút a Desedánál
Eltűnt egy felsőmocsoládi kisfiú egy kaposvári játszótérről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!