Kék hírek, bulvár

2014.12.15. 17:28

Árok vs. Orbán: nem kapta meg a rendőrség a feljelentést

Kényszerítés bűntette miatt tett feljelentést a Kaposvári Rendőrkapitányságon Orbán Viktor ellen Árok Kornél, mert a miniszterelnök arra kötelezte Vida Ildikót, a NAV elnökét, hogy rágalmazásért jelentse fel André Goodfriend amerikai ideiglenes ügyvivőt.

K. G.

Árok Kornél a következő jogértelmezést fejtette ki feljelentésében: „Megítélésem szerint erre a lépésre a Miniszterelnök Úrnak nem volt joga, ezzel befolyásolta Dr. Vida Ildikót, quasi kényszerítette őt arra, hogy olyan dolgot tegyen meg, amelyet önszántából nem tett volna meg. Ez a hatályos Büntető Törvénykönyv 195.§. szerint („aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz”) megvalósítja a kényszerítés bűntettét. Emellett felmerülhet a hivatali visszaélés gyanúja is, nem beszélve egyéb munkajogi jogsértésekről.”



Megkérdeztük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától, megérkezett-e a feljelentő irat hozzájuk, és mi lesz a sorsa? Válaszukban egyelőre csak annyit tudtak közölni: hétfőn 16 óráig nem kapták meg a feljelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!