Kék hírek, bulvár

2015.03.29. 19:44

Fejlődés, képzés és hagyományőrzés a tűzoltóknál

Megtartotta idei küldöttgyűlését a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség szombaton, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Sonline

A szövetség tagjait Wéber Antal tűzoltó ezredes köszöntötte az igazgatóságon. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója beszédében kiemelte az önkéntes tűzoltók fontosságát, mint mondta, a megye harminchét önkéntes tűzoltó egyesülete számos alkalommal vett részt a beavatkozásokban. Majd az ezredes hozzátette: több esetben a beavatkozás sikerét az is befolyásolta, hogy a településen lévő önkéntesek a hivatásos tűzoltók előtt érkezve megkezdték a mentési munkálatokat.



Kelemen Zsolt, a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke megköszönte az elmúlt egy évben nyújtott önzetlen munkát az egyesületek képviselőinek és példaértékűnek nevezte azt a segítségnyújtást, amit a böhönyei önkormányzati és a kaposvári hivatás tűzoltók, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a kaposvári katasztrófavédelmi kirendeltség tett a gyimesközéploki bajtársakért, az ott élők biztonságáért. Az alelnök elmondta: a pályázatokra az idén az eddigieknél jóval nagyobb összegre áll rendelkezésre.

Heizler György, a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke az idei munkatervet ismertette, majd a szövetség tagjai megszavazták a járási versenyek időpontját, melyek Bolháson, Kadarkúton és Balatonberényben lesznek, míg a megyei megmérettetést Szulokon tartják. Böhönye pedig országos kismotorfecskendő szerelési versenyt szervez, augusztus 29-én. Ugyanakkor a hagyományőrző versenyek sem maradnak el, amelyeknek Vése és Marcali lesz a házigazdája. Végül az egyesületek a fejlesztési lehetőségekről kaptak tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!