Kék hírek, bulvár

2016.02.29. 18:03

A polgármester megdöbbent: leváltották a siófoki rendőrkapitányt

Piros Attila rendőrfőkapitány március elsejei hatállyal Kasznár Gyula alezredest bízta meg a siófoki kapitányság vezetésével.

F. I.

Nagyatádról Siófokra: Piros Attila dandártábornok, Somogy megye rendőrfőkapitánya hétfőn március elsejei hatállyal Kasznár Gyula alezredest, a Nagyatádi Rendőrkapitányság eddigi vezetőjét bízta meg a siófoki kapitányság vezetésével – tájékoztatott a rendőrség. Király Richárd eddigi siófoki rendőrkapitány további sorsáról nincs információnk, azt azonban lehet tudni, hogy a nagyatádi rendőrséget a továbbiakban Kovacsics Csaba alezredes vezeti.



„Ezerrel kevesebb nyomozást kellett elrendelni, azaz kevesebb bűncselekmény történt” – a 2014-es balatoni nyarat összegezte így Piros Attila, majd a tavalyi után Király Richárd azt mondta: „330-cal kevesebb bűncselekmény történt Siófokon, főleg a közterületi garázdaság csökkent, és ez már azért nagyságrendi javulás”.

Megkérdeztük Lengyel Róbert siófoki polgármestert, mit szól a kapitányváltáshoz. – Meg vagyok döbbenve – felelte. – Egyrészt mert így, a sajtó útján kell megtudnom, hogy távozik a város rendőrkapitánya, másrészt egészen idáig csak pozitívumot hallottam a siófoki kapitányság eredményeiről. Király Richárd munkájáról csak tisztelettel, köszönettel tudok szólni, megjegyzem, a nyarat illetően már számos egyeztetést tartottunk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!