Kék hírek, bulvár

2017.04.24. 13:40

Halálra gázolta a kisfiút a mozgóbolt

Percekig nem tudott megszólni a zokogástól a bíróság előtt az a nagyapa, akit azzal vádolnak: gondatlansága miatt meghalt a két és fél éves kisunokája.

Kovács Gábor

A gyermeket halálra gázolta a mozgóbolt Büssüben. A 45 éves férfi tárgyalása hétfőn kezdődött a Kaposvári Törvényszéken. A gyermek a gyámsága alatt volt, neki kellett volna vigyáznia rá.
– Részben bűnösnek érzem magam, mert a vásárlás után nem fogtam a gyerek kezét visszafelé menet – ismerte el a férfi. – Pedig kézen fogva mentünk oda a kocsihoz. Vettem neki egy pizzás kiflit, azt két kézzel fogta, ezért nem tudtam megfogni a kezét hazafelé.



A kocsi elsodorta a gyereket

A férfi és élettársa 2016 júliusában otthonról mentek ki a mozgóbolthoz, amikor a jármű hangjelzést adva megérkezett az utcába. Visszafelé menet azonban a csoportból a kisfiú váratlanul az induló autó elé lépett. A sofőr nem vette észre mindezt. A kocsi elsodorta a gyereket, akinek a bal karja beszorult az autó alvázának alkatrészei közé. Magával vonszolta egy darabon. A nagyapa segítségért kiáltott, ölbe kapva az unokáját. Megpróbálta újraéleszteni, de a kiérkező mentők sem tudták megmenteni a gyermek életét.

Júniusban születhet ítélet

– Hirtelen gázzal indult el a kocsi, a vezetője nem is látta, mi történt. A fülében fülhallgató volt, zenét hallgatott vagy telefonált – vallotta a vádlott.
– Miért nem a kocsi mögött mentek át, miért előtte? – kérdezte a bíró.
– Mindig úgy szoktuk. De máskor ölben vittem a gyereket – hangzott a felelet.
Az ügyészség szerint a mozgóbolt vezetője nem követett el közlekedési szabályszegést. A vádlottal szemben viszont felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozták. A bíróság még közlekedési szakértőt és orvosszakértőt is meg akar hallgatni az ügyben, ezért a tárgyalást júniusra napolták, akkor születhet ítélet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!