Kék hírek, bulvár

2017.04.04. 11:13

Rommá tört, porig égett a Lamborghini: elítélték a sofőrt - videó

Jogerősen egy év fogházbüntetésre ítélték három évre felfüggesztve azt az autóst, aki rommá tört egy Lamborghinit az M7-es autópályán. A férfit egy évre eltiltották a járművezetéstől is.

K. G

Jogerősen elítélték a lamborghinis ámokfutót. A férfi ismerősétől bérelt egy szlovák rendszámú Lamborghini Huracan sportkocsit. Autózni vitte egy barátját, a sértettet azért, hogy kipróbálják az autó menettulajdonságait még 2014-ben. Budapestről Székesfehérvárra mentek, felhajtottak az M7-es autópályára. Közben a barát egy mobiltelefonnal videófelvételeket készített a jármű kilométer órájának állásáról, és a száguldásról.



A sztrádán a megengedett sebesség kétszeresét is elérték legalább öt alkalommal. Egyszer átlépték a 320 km/órát. A szegerdői szakaszt elhagyva 307 km/órával száguldottak. Ekkor a sofőr elveszítette uralmát a jármű felett. Szalagkorlátnak, hídperemnek ütköztek, áttértek a jobb oldali forgalmi sávba. Végül a vízelvezető árokba csapódott a kocsi, és fejtetőn állt meg. A vezető még ki tudta húzni a barátját, ezután a 60-70 millió forintot érő kocsi kigyulladt, és kiégett.



[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Ennyi maradt a luxusautóból
[/caption]
Az ügyészség közúti veszélyeztetéssel vádolta a férfit, akit végül csak közúti baleset gondatlan okozásáért ítélt el a törvényszék, mert veszélyes manővereket nem hajtott végre, bár nagy sebességgel közlekedett. Kiderült a baleset oka: egy hosszában húzódó 33 méteres hullámon mentek át a pályatesten. Ez egy kisebb sebességgel haladó járműnél csak döccenést okoz, a Lamborghinit viszont elrepítette. Enyhítő körülménynek bizonyult, hogy a vádlott fizette barátja gyógykezelését. A Kaposvári Törvényszék helybenhagyta a Marcali Járásbíróság első fokú határozatát. A férfit másodfokon egy év fogházbüntetésre ítélték három évre felfüggesztve, és egy évre eltiltották a járművezetéstől is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!