Közélet

2006.12.16. 17:57

Íratlan divatszabályok szilveszterre

Már kis jóindulattal is csupán két hét van hátra az idei évből. Tehát, ha a karácsonyi ajándékötletek már megszülettek, ideje volna a szilveszteri bulira is koncentrálni egy kicsit.

Márkus Kata; Fotó: Lang Róbert

 [caption id="" align="alignright" width="250"] A buli jellegétől is függ a választás
[/caption]Annál is inkább, mert ahogy az lenni szokott, a férfiak viszonylag gyorsan döntenek, milyen öltözékben búcsúztatják az óévet. A hölgyeknek viszont idő kell a szilveszteri ruhaköltemény kiválasztásához. S itt az első probléma: szükséges-e ruhaköltemény, vagy elegendő egy szolidabb partyruha, esetleg egy nadrág alkalmi felsővel. Mindez persze sokban függ attól, hol, s milyen társaságban intünk búcsút a 2006-os évnek.

A lehetőséget tárháza óriási. Mehetünk ismerősökhöz, barátokhoz házibuliba, céges partyra, társasággal egy kellemes étterembe, s választhatjuk a manapság egyre divatosabb óévbúcsúztatót is: egy wellness szálloda rendezvényét, esetleg egy kastélyszálló szilveszteri partyját. Ám, hogy igazán jól érezzük-e magunkat, az nem csupán a társaságon, a szilveszteri menün múlik, hanem azon is, hogy se alul, se túl ne öltözzük a vendégsereget.

Lovász Márta kaposvári divattervező, stylist szerint a megfelelő ruha függ kortól, alkattól és persze egyéniségtől is. Szabályok persze mindenhol vannak. A fiatalabb korosztály például előszeretettel dönt a házibuli mellett, ahol egy nadrág egy alkalmi toppal például jó választás. Amennyiben a középkorosztály megy házibuliba, barátokhoz, party vagy koktélruha a megfelelő. Ha étteremben búcsúztatjuk az óévet, kisestélyit illik felvenni, a manapság divatos kastélyszállós szilveszteri partykon pedig az igazi nagyestélyi az elfogadott.

Ezek is érdekelhetik