Közélet

2007.04.22. 09:45

Visszatapsolták az Off Road-ot

Összefogtak Babod szerelmesei. Pünkösdkor ismét felbőghetnek a motorok az Európa hírű rendezvényen.

Márton László

Az elmúlt évben elköszöntek a szervezők, az érintett települések vezetői pedig befektetőknek ajánlották fel a területet.
Az év elején beszámoltunk arról, hogy elmarad a babodi Off Road, mivel a területen technikai sportcentrum épül. A hír hallatán egyre többen keresték meg az érintett települések, Somogybabod és Somogytúr önkormányzatát, valamit a rendezvény egykori szervezőit, érvelve az autós sportesemény megrendezése mellett.

Az Off Road szerelmesei megalapították a Babodi Terepesek Körét, melyhez tíz Off Road szövetség csatlakozott. Felállítottak egy új szervezői gárdát is, hogy kellően fel tudjanak készülni a jó idő esetén több tízezer érdeklődőt vonzó eseményre. Már csak az önkormányzatok, illetve a leendő befektető beleegyezésére volt szükség.

– Megkerestük a befektetőt az igénnyel, aki nem zárkózott el, nem volt kifogása a verseny megrendezését illetően – mondta Müller Tibor, Somogytúr polgármestere. – A településeknek is jól jön a bevétel – tette hozzá Csima Sándor, Somogybabod első embere.

A múlt héten a két polgármester, valamint a szervezők képviselői aláírták a megállapodást, melynek értelmében Pünkösdkor megrendezésre kerül a 21. Nemzetközi Terepjáró Fesztivál.
– Sok munkánk lesz az idő rövidsége miatt. Nagy összefogásra van szükség az egyesületek részéről is, mivel csak öt hét áll rendelkezésre a nagy eseményig – mondta Galambos Attila, a szervezők képviselője. A régi rendezőket is felkerestük, akik átadták tapasztalataikat és szakma tanácsokkal segítenek bennünket.

Közel ezer versenyzőre számítanak az ország második legnagyobb autós rendezvényén, melyet szinte mindenhol ismernek Európában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!