Közélet

2007.07.09. 13:17

Ha vége a túrának, elárverezik a vízibiciklit

Jótékonysági célból vágott neki vízibiciklivel a Balatonnak egy kőszegi pedagógus fiaival és keresztfiaival. A járművel egy hete indultak az északi parton lévő Ábrahám-hegytől, vasárnap már Balatonszárszón pihentek a József Attila emlékműnél. Jövő vasárnap már a kiindulási pontba szeretnének érni.

Szűcs Tibor

- A kőszegi Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézmény diákjainak segítségével közösen rendbe hoztuk a vízibiciklit, múlt héten pénteken tettük a vízre Ábrahám-hegynél, célunk, hogy jövő vasárnapra körbebiciklizzük a Balatont, majd a Balatonátúszáson Révfülöpön elárverezzük a járgányt - mondta Schrott Dezső, a nyolc fős csapat vezetője.

A nemrégiben nyugdíjba vonult pedagógustól megtudtuk: két fián kívül, két keresztfia, illetve a két unokaöcs barátnője és egy barátjuk vállalkozott a nem mindennapi túrára. A vízibicikliért kapott pénzt a Szakképzéssel az Esélyegyenlőségért Alapítványnak adnák. De ha nem sikerül pénzért tenni a felújított és kipróbált járművet, akkor valamelyik tanulásban akadályozott fiatalok képzésével foglalkozó intézménynek ajándékozzák.
 - Elég jól tudunk haladni, hiszen fiatal a csapat, pedig már két viharnapunk is volt az úton - számolt be az eddigi tapasztalatairól Schrott Dezső. A társaság napközben, csak biztonságos körülmények között teker a Balatonon. Éjszaka egy lakókocsi és két sátor szolgál alvóhelyként. Egy-egy zivatarosabb időszak átvészelésére, ha úgy adódik, akkor a vízibiciklire is lehet ponyvát szerelni.

Ezek is érdekelhetik