Közélet

2007.09.16. 15:43

Fergeteges születésnapi parti

Az N-Joy Rádió a hét végén ünnepelte negyedik születésnapját. A kétnapos, nagyszabású rendezvény nem csupán egy jó buli, hanem egyben köszönet is volt.

Márkus Kata

Szellő Gábor, az N-Joy Rádió főszerkesztője szerint köszönet a hallgatóknak. – Így szeretnénk meghálálni azt a sok biztatást – mondta –, amit folyamatosan kapunk a hallgatóktól és partnereinktől. Ezért elhozzuk erre a rendezvényre azokat az előadókat, akiket a rádióban is hallhatnak. Ugyanakkor pedig bemutatkozási lehetőséget is biztosítunk helyi kulturális csoportoknak.

Dóra Zoltán tulajdonos, igazgató szerint elsősorban a rádióban dolgozó kollégák érdeme, hogy a rádió hallgatottsági mutatói folyamatosan javulnak, és piacvezetőként stabilizálódnak. Az N-Joy Média csoport által működtetett összesen kilenc rádióval szinte az egész dél-nyugat Magyarországot elérjük – mondta. – Ám ma már csupán csak rádiózni kevés. A tevékenységi köröket úgy kell felépíteni, hogy a rádiót ugyan szolgálják, de emellett önállóan is megálljanak a lábukon. Ilyen az N-Joy Média csoporton belül a rendezvényszervezés, de a technikai sportok irányába is nyitottunk. Jövőre ugyanis az N-Joy Média gokart versenyen is indul egy tehetséges somogyszili fiatalemberrel.

Dóra Zoltán szerint egy helyi rádiónak rendkívül sok feladata van. A jó műsorhoz kell jó zene, felkészült, pozitív kisugárzással rendelkező kollégák, és egy naprakész, azonnal mindenre reagálni tudó hírközpont. – Sokat beszélünk arról, hányan hallgatnak bennünket – tette hozzá –, ám ennél sokkal kevesebbet arról, hogy miért.

Leginkább azért – vette át a szót Szellő Gábor –, mert a helyi rádió a helybeli emberről szól, az ő információit közvetíti. Mi elmegyünk olyan helyekre is, ahova egy országos rádió soha nem jut el. Beszámolunk arról, ami a kaposváriak közvetlen környezetében történik. Mégsem bulvármédiáról beszélünk, ha a rádiózásról esik szó, hanem tényszerű tájékoztatásról. Igyekszünk minél jobban összekötni a hallgatóinkat a rádióval, számítunk a visszajelzéseikre.

A rádiózás szakmai kérdés is – hangsúlyozta Dóra Zoltán. – Az vajmi kevés, ha csak a hallgatottsági mutatókat figyeljük. Kell, hogy amit teszünk, arra egy picit büszkék tudjunk lenni, mert képesek vagyunk azt megfelelő színvonalon csinálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!