Közélet

2008.12.02. 16:59

Gyenesei István: 40 millióba kerül a fideszes alelnök

Vívódtam! Kell-e, szabad-e reagálnom ezekre a napokban megjelent mélységekre vagy csak legyintsek. Úgy érzem nincs más megoldás. A megtévesztés ellen ez az egyetlen orvosság.

SONLINE

Amit Csorba Ottó Fidesz frakcióvezető neve alatt olvastam, annak tartalma és stílusa is velejéig romlott, hamis gondolkodást tükröz. A kötőszavak és nevek kivételével alig találtam benne valós állítást. Arra persze éppen elég, hogy félrevezesse és felborzolja az amúgy sem nyugodt környezetet. De valószínűleg ez volt a célja.



A tisztánlátás végett a szóban forgó perről érdemes néhány szót szólni.
Valójában polgári peres eljárást indított a Megyei Önkormányzat a kutasi utat kivitelező és a műszaki ellenőrzést végző cég ellen 14 millió forint értékű pótmunka el nem végzésének gyanúja miatt. Az elsőfokú bírósági ítélet szerint a kivitelező mint egy tíz millió forint értékű plusz munka elvégzését igazolni tudta és csupán 4,4 millió forint értékű munkavégzés kérdőjelezhető meg, egyenlőre nem jogerősen.  A pert nem megnyerte, hanem 70 százalékban elvesztette a Megyei Önkormányzat jelentős perköltség megtérítésére kötelezve.
Határozottan kijelentem, hogy a perben sem én, sem pedig a fiam semmilyen formában nem voltunk érintettek. Gelencsér Attila megyei közgyűlési elnök és a frakcióvezetője igyekszenek félrevezetni az olvasókat. Részükről vagy aki nekik diktáltak annak a részéről mérhetetlen tudatlanságot vagy ártószándékú rosszindulatot tükröz az amit megjelentettek.
Érintetlenségem legfőbb bizonyítéka, hogy képviselői mentelmi jogom felfüggesztését még csak nem is kezdeményezték.

Talán nem lesz hiábavaló, ha tényszerűen felsorolok néhány információt azok számára, akik nem ismerik a valóságot.
A szóban forgó út, amelyet felújítottak a Megyei Önkormányzat tulajdona. Karbantartása az önkormányzat kötelező feladata.
Tévedés útépítésről beszélni mivel csak felújítás történt.
Az út felújítását, és a pályázat beadását a megyei közgyűlés testülete határozta el többségi szavazással.
3 milliárd forintos fejlesztési forrás került Svájcból Somogyba a turisztikai célokat szolgáló Hertelendy Kastélyszálló felújítására. A kastélyszálló és környéke úgy újult meg, hogy ahhoz egyetlen forint állami vagy önkormányzati pénzt nem kértek és nem is kaptak a svájci tulajdonosok.
A Hertelendy Kft. alkalmazásában álló fiamon keresztül kérte a svájci tulajdonos az út tulajdonosától, a megyei önkormányzattól a felújítást, amit mindaddig nem vállaltunk fel amíg az önkormányzat számára a legkedvezőbb feltételek nem teremtődtek meg.
Ennek az útnak a felújítására az önkormányzatnak szinte semmi pénzt nem kellett fordítania, helyette a Hertelendy Kft. vállalta fel az összes saját erő kötelezettségét.
Kijelentem, hogy sem nekem sem családtagjaimnak nincs és nem is volt tulajdonrésze a szóban forgó kastélyszállóban és a vélelmekkel ellentétben egy kis pénzforgalmú családi Kft. kivételével nincsenek vállalkozásaim sem.

Ezek után akár hálás is lehetek, amiért úgy írhattam le a valóságot, hogy azt kikényszerítették belőlem.
Nincs másról szó, mint, hogy egy túlbuzgó pártkatona, jó zsoldos módjára teszi a dolgát. Azt folytatja, amivel a főnöke már megégette magát. Merthogy Gelencsér Attila fél évvel ezelőtt úgy vádolt meg engem öt büntetőperben való érintettséggel, hogy még egy árva polgári perben sem került szóba a nevem vagy érintettségem. Arról persze mélyen hallgatnak, hogy Gelencsér Attila ellen ilyenek miatt rágalmazási per van folyamatban. Ráadásul már több bejelentésükről, feljelentésükről bizonyította be a rendőrség, ügyészség, hogy minden alapot nélkülöztek.
Ennek az ostoba hangoskodásnak talán nincs is más oka mint, hogy elterelje a figyelmet a hozzánemértésből fakadó súlyos károkozásról. A peren elvesztett több millió forint hiányozni fog mondjuk a szociális ellátásban. És ez csak egy csepp, hiszen a megyét két év alatt milliárdokkal adósították el, mert a szellem helyett a rosszindulat és a gonoszság uralkodik. Csak a csalárd módon megválasztott fideszes alelnök évi 40 millióba kerül a somogy adófizetőknek.
A „tévelygő zsoldos katona” egyik állításával azonban nem vitatkozom. Családom, gyermekeim valóban mindennél fontosabbak számomra. Sok örömöm van bennük. Tehetségesek és ezt meg is tudták mutatni. Ezt persze nehezen emészti meg az, aki otthon nem tud boldog lenni. Mint ahogy a fára hasztalan felkapaszkodni igyekvő is a fára haragszik és nem a maga esetlenségére.
Talán ez az oka, hogy a nemtelen és alaptalan támadások ellenem akkor kezdődtek, amikor miniszter lettem. Mindezt persze soha nem szemtől szembe tették, mert akkor azonnal kiderülne a hamisságuk.

Amennyiben az általam leírtak közül bármelyik állításom nem fedné a valóságot, állok rendelkezésre egy szerkesztőségi vitára. Tessék cáfolni és vitatkozni, de nem alap nélkül vádaskodni.
Ebbe a viselkedésbe bele illik a Somogyértes alelnök jelölése körüli néhány napja lezajlott színjáték is ami tulajdonképpen félelmet jelez. Félelmet a Somogyért Egyesülettől, amely sok felkészült helyi politikusból áll és minden korábbinál erősebb. Látszik, érződik, hogy néhány somogyi fideszes elvesztette józan ítélőképességét. A legnehezebb elviselniük, hogy Somogyban az emberek nagy többségét nem tudták megtéveszteni.
A rágalmazást megbocsátani nem az én dolgom. Az ármánykodóknak felelniük kell tetteikért. Kivétel nélkül mindegyikőjüknek.
Bízom abban, hogy az olvasók így jobban eligazodnak ebben a bonyolultnak tűnő, mégis egyszerű történetben. Nekik írtam. Azoknak pedig akik mást akarnak ebben látni, ajánlom figyelmükbe Pál apostol szavait: „Kárhoztatnak mindazok, akik gyönyörködnek az igazságtalanságban.”

Portálunk ezzel lezártnak tekinti az ügyet. A témában további közleményeket nem jelentetünk meg az internetes oldalunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!