Közélet

2009.01.12. 10:33

Édesség helyett gyümölcs

Az elmúlt években teljesen kicserélődött a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium és Szakközépiskola konyhai „csapata”. A 2008/2009-es tanévre rázódott össze igazán a társaság; olyan stabil gárda alakult ki mára, amely mind az intézményt, mind pedig a diákokat megismerte. A Gergye Csaba főszakács vezette csapat a tanári kar és a tanulók megítélése szerint is jól végzi a dolgát.

(X)

– Ha egy iskola menzája kerül szóba, sok mindenről lehet beszélni, ám én úgy vélem, a végtermék a lényeg; vagyis a felszolgált étel legyen változatos, ízletes és megfelelő menynyiségű. Nálunk egyikkel sincs gond, amelyet rendre meg is erősítünk a Pensió 17 Kft.-nek postázott, havonta esedékes referenciánkban – mondta Gulyás Mihály, a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója.
A Munkácsyban is lehetőség van – pontosabban lenne – a heti étlapok előzetes véleményezésére, ám ezzel nem szoktak élni; nincs rá ugyanis szükség.

– Amikor összeállítjuk a menzai szolgáltatásról a referenciaanyagunkat, a felnőttek mellett a tanulóink véleményét is kikérjük – folytatta Gulyás Mihály igazgató. – Még korábban megfogalmazódott egy olyan közös kérés, hogy a harmadik fogás az édesség helyett inkább valamilyen gyümölcs legyen, ami gyorsan meghallgatásra talált.

Különösen ebben a korszakban mérhető le, hogy valójában mennyire is hiányosak az étkezési szokásaink; sok kamasz pizzán és hamburgeren nő fel. Bármenyire is gazdag és ínycsiklandozó a leves, nem igazán kelendő. Az azt követő darázstésztának viszont már sokkal nagyobb a sikere.
– Ha a Pensió 17 Kft.-vel való kapcsolatunkat kellene jellemeznem, talán az emberi és a normális a legtalálóbb kifejezés. Hagyomány, hogy a nyári szünetet megelőző tanévzárót díszebéd követi, amelyen az intézményünk valamennyi dolgozója – mintegy nyolcvanan vagyunk – érdekelt. Ennek teljes költségét a Pensió 17 Kft. állja – mondta búcsúzóul Gulyás Mihály.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!