Közélet

2009.02.06. 08:32

Középiskolai felvételi: csak minden második pontot szerezték meg

Mostanra személyesen vagy levélben értesítették a középiskolákba felvételizőket és szüleiket a központi felvételik eredményeiről a szervező iskolák. Ennek ismeretében adhatják majd be jelentkezési lapjaikat a diákok a választott középiskolákba február 20-áig.

Márkus Kata

A kaposvári Munkácsy gimnáziumban összesen 248 gyerek adott számot tudásáról, 54-en a hat, 194-en pedig a négy évfolyamos osztályokba jelentkeznek majd. Ám hogy melyik intézménybe, azt biztosan még nem tudni. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy többnyire abban az intézményben felvételiznek a gyerekek, amelyiket első helyen jelölik majd meg a felvételi lapon.



Ezerhétszáz vizsgázó

Somogy 11 oktatási intézményébe az előzetes adatok szerint összesen 1671 hatodik, illetve nyolcadik osztályos diák jelentkezett központi egységes felvételire magyarból és matematikából. Végül 1718 gyerek jelent meg és töltötte ki a két feladatlapot.

Vegyes a kép az eredményeket illetően – mondta Gulyás Mihály, a Munkácsy igazgatója. – Magyarból valamivel jobb, matematikából gyengébb eredmények születtek.
A kaposvári Noszlopy közgazdasági szakközépiskolában 188 nyolcadikos diák írt felvételit, s Keczeli László igazgató szerint nem születtek kiemelkedő teljesítmények. Matematikából az ötvenből átlagosan 20-25 pontot szereztek a diákok, magyarból pedig 25-30-at. Előbbi esetben többnyire időben csúsztak el a gyerekek, tehát nem tudtak a feladatsor végére jutni, mert viszonylag sokat kellett számolniuk. Az iskolában mindkét tárgyból 7 pontos teljesítmény volt a leggyengébb, matematikából 49, magyarból pedig 43 pont volt az elért maximum.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!