Közélet

2009.08.08. 19:05

Seffer István: terápiára is volt engedélyünk

Az őssejtek terápiás felhasználására is volt engedélyük – állította a Nap-kelte szombati adásának adott telefoninterjújában Seffer István. Az országszerte ismert kaposvári plasztikai sebész csütörtök este hat óra óta házi őrizetben van, kaposvári lakásán.

Sonline

– Nem tudom, mi kelthette fel a gyanút a klinika működésével kapcsolatosan – állította a televíziónak nyilatkozva Seffer. – Szörnyűség ez számomra, több ismeretlenes egyenlet. Az első megmozdulásunktól kezdve a szakhatósággal együttműködve csináltuk a klinikán létesített labort, azaz 2005 óta a legmagasabb szintű ÁNTSZ-szakemberekkel konzultáltunk, leveleztünk. A labor kialakításánál a szakhatóság emberei részt vettek, hogy az megfelelő minőségű és minden előírásnak megfelelő legyen. Két engedély és egy részletes szakhatósági leírás, kvázi módszertani levél birtokában nyitottuk meg. Őssejt tárolást, kutatást, gyűjtést és terápiás felhasználást végezhettünk jogszerűen.



A riporter kérdésére Seffer István megerősítette: terápiára is szólt az engedély. – A szakhatóság ezt írta le. Felsorolta, hogy milyen betegségek esetén.
A plasztikai sebész arról is beszélt: sok bizonyított eredménye van az őssejtterápiának különféle betegségeknél. – Ezzel együtt állatkísérleteket kezdtünk és a klinika részéről ennek én voltam a felelőse. Ennek lassan érnek be az eredményei és egy közlemény már e hónapban meg fog jelenni egy mérvadó nemzetközi szaklapban.

Seffer kérdésre válaszolva azt mondta: csak találgatni tud, kinek állt érdekében a „lebuktatásuk”. – Ez az egész akció a magyar népnek egy fillérjébe nem került, a cégeim, jómagam és családom vállalta magára. Több százmilliós adóságunk van, amit lehet, hogy életem végéig fizethetek vissza. Ez azonban egy csoda, amit szerintem nem szabad kidobni az ablakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!