Közélet

2009.10.16. 17:17

Kampány a magyar termékekért

„Keresd a hazait, válaszd a helyit!”- erre buzdít mindenkit a Magyar Demokrata Fórum az élelmezési világnapon.

Jakab Edit

A párt pénteki sajtótájékoztatóján Rózsahegyi Péter megyei elnök kifejtette: ezen a világnapon arról is beszélni kell, hogy a globalizáció ugyan azt eredményezte, hogy nő az árukínálat, de egyúttal sok mást is. Például hogy az élelmiszer-bűnözésből eredő pénz összege eléri az évi 500 millió dollárt, ami a kábítószer-piaci pénzmozgással vetekedhet.

Tiltott szerek használata, vám- és pénzügyi jellegű bűncselekmények, csempészet, bizonytalan eredetű áruk áramlása – ez mind ide sorolható. Ezzel szemben a hazai termelőkegyre nehezebb helyzetben vannak, nem tudják értékesíteni biztonságos, nyomon követhető eredetű hazai termékeiket.



A megoldás kézenfekvő: nem a látszólag csábító, de bizonytalan eredetű, több ezer kilométerről szállított, vegyszerezett, tartósított külföldi termékeket kell megvásárolni, mondjuk a multiknál, hanem megtalálni a megoldást, hogy mindenki hozzájusson a friss hazai termékekhez. Ehhez tudatos vásárlás, szemléletváltás kell, s erre szeretnék felhívni a figyelmet kampányukkal, előadásokon, szórólapokon, tájékoztatókon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!