Közélet

2009.11.28. 07:24

Lemondásra szólították fel a szocialista alpolgármestert

Megbízásának visszaadására szólította fel Nagyatád MSZP-s alpolgármesterét Ormai István polgármester.

Nagy László

A képviselő-testület előtt elmondta: levélben szólította fel Rákóczi Attilát, hogy mondjon le az alpolgármesteri tisztéről. Ormai István azt mondta: a nagyatádi MSZP-frakció nemrég felbontotta a koalíciós megállapodást, márpedig alpolgármesteri feladatot nem lehet ellátni együttműködés nélkül.



 – A koalíciós megállapodás egyik fő eleme éppen az volt, hogy a frakcióból kerül ki a város alpolgármestere. Az egyik a másikból következik – hangsúlyozta Ormai István. Hozzátette: szerencsésebb lett volna, ha a bejelentésnél jelen van az alpolgármester, de a jelenléte nélkül is tájékoztatnia kellett a testületet a kialakult helyzetről.
Rákóczi Attila kérdésünkre elmondta: politikailag és emberileg is furcsának tartja a polgármester eljárását.

– A koalíciós megállapodást Ormai István rúgta fel azzal, hogy nem vette figyelembe az MSZP-frakció véleményét – mondta. – Nem ragaszkodom az alpolgármesteri poszthoz, de ilyen felszólítással nem tudok mit kezdeni – mondta. – Ebben a kérdésben az MSZP-frakció álláspontja a következő: ha Nagyatád polgármestere úgy gondolja, hogy a nehéznek ígérkező 2010-es év előkészítésében nincs ránk szüksége, akkor készítsen előterjesztést erről a személyi kérdésről, és vigye a képviselő-testület elé. A testület titkos szavazással döntsön. Ha a minősített többség ellenem szavaz, csakis ebben az esetben visszaadom a megbízásomat.

A szocialisták viszonya már tavasszal megromlott Nagyatád első emberével, amiatt, hogy egy személyi kérdésben figyelmen kívül hagyta a véleményüket. Ezt követően az őszi vasútmentő akció félreértés-sorozatával telt be a pohár mindkét fél számára. A polgármester a hiányos tájékoztatást rótta fel a szocialistáknak, az MSZP-frakció tagjai pedig úgy érezték: Ormai István kisajátította magának a sikeres vasútmentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!