Közélet

2010.03.24. 16:58

Csődöt mond a Jobbik kampányhangja

Ha csődközeli helyzetben van a város, mikor lesz hajlandó ezt kimondani a polgármester? – vetette fel sajtótájékoztatóján a Jobbik Magyarországért Mozgalom csurgói alapszervezetének elnöke, Tóth Tihamér.

Varga Andrea

Be nem fizetett számlák miatt a közelmúltban kikapcsolták a gázszolgáltatást a városi könyvtárban. Tóth Tihamér azt mondta: vagy hibázott a befizetéssel megbízott ügyintéző, vagy olyan gazdasági helyzetbe került a város, hogy nem tudja fizetni közüzemi számláit. Szerinte pazarló az önkormányzat, százmillió forintot meg lehetne takarítani. Csurgó impozáns épülete, a Meller-kastély eladása kapcsán azt sérelmezte: ellentétben a hivatalosan kommunikált verzióval, nem gerohostel, hanem szenvedélybetegek rehabilitációs központja létesül benne. Ez aggályos, hiszen melegágya lehet a bűnözésnek, például a drogkereskedelemnek (az itt élők függetlenül a Jobbiktól már aláírásgyűjtésbe kezdtek). Az elnök azt is felvetette: a Jobbik szeretett volna Trianon-emlékművet állítani a város közterületén, ám nem tehették, noha nem került volna pénzébe a városnak.

– Úgy tűnik, hogy a Jobbiknak nincs mondanivalója Magyarország jövőjéről, ezért kezd lejárató kampányba önkormányzati ügyek kapcsán; lesújtó, hogy olyan nyilatkozik, aki nem szakember és nincs hiteles információk birtokában – reagált Szászfalvi László polgármester. – Ha ismernék az önkormányzatok helyzetét országosan, nem mondanának ilyen hülyeségeket. Csurgó költségvetéséből 60 millió forintot vont el idén a kormány, ennek ellenére a költségvetési hiány szinte annyi, mint tavaly, a megtakarítási intézkedéseknek köszönhetően. A párt országgyűlési képviselőjelöltje, Széll Károly három évig fideszes képviselőként ült a testületünkben, de az elmúlt fél évben alig láttuk, ezért alulinformált önkormányzati ügyekben. Egyébként az ideit leszámítva, minden évben megszavazta a költségvetést.

– Nem hagyjuk, hogy választási kampánnyá silányítsa a Jobbik a Trianon-megemlékezést – hangoztatta Szászfalvi. Lesz emlékmű, de közadakozásból, és a békediktátum 90. évfordulójára, június 4-re készül el.
A polgármester a Meller-kastély kapcsán azt mondta: ez a történet nem szenvedélybetegekről szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!