Közélet

2010.09.04. 14:13

Szakad a Jobbik? A jelöltet a pártból is kizárhatják

Mégsincs polgármesterjelöltje a Jobbiknak Kaposváron. Hegedűs Józsefet még a pártból is kizárhatják, mert állítólag zaklatta diákjait.

Sonline/MTI

A Magyar Nemzet szombati számában azt közölte, hogy  Jobbik kaposvári polgármesterjelöltje ellen 2007-ben szexuális zaklatás miatt fegyelmi eljárást folytattak, amelynek végén megrovást kapott. Hegedűs József az Építőipari, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium tanáraként az intézmény több diáklányának intim jellegű kérdéseket tett fel, például azt, hogy szoktak-e maszturbálni, és el tudják-e képzelni egy idősebb férfival az együttlétet.



Novák Előd, a Jobbik alelnöke sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt közölte, hogy nem ismerték kaposvári polgármesterjelöltjük múltját, ha azonban a vele szembeni gyanú igazolódik, kizárhatják a pártból.
Hegedűs egyébként már nem a Jobbik polgármesterjelöltje, mert nem gyűlt össze  szükséges számú ajánlószelvénye - derült ki a valasztas.hu adataiból, bár képviselő-jelöltként megméretteti magát.

A Jobbik távolról sem látszik egységesnek Somogy megyében: a pártnak még két döntésre váró területi listáját vizsgálja a választási bizottság. Feltűnő, hogy  két listán vannak átfedések, ugyanakkor Futó Tibor - az országgyűlési választásokon a párt egyéni jelöltje volt - szerepel az egyiken, vezeti azt, a másikon meg sem említik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!