Közélet

2010.10.12. 18:08

Megszüntették Seffer István lakhelyelhagyási tilalmát

A kaposvári plasztikai sebész a határozat tényét megerősítette, ám kommentálni nem kívánta. Az őssejtügyben tovább folyik a nyomozás.

Balassa T.

Megszűntette Seffer István lakhelyelhagyási tilalmát a Fővárosi Főügyészség, miután már nem állnak fenn a kényszerintézkedést indokló okok.

A kaposvári plasztikai sebész kérdésünkre kedden megerősítette a szűkszavú határozat tényét, ám kommentálni semmilyen módon nem kívánta azt. Az őssejtügyben tovább folyik a nyomozás.

Seffer Istvánt tavaly július végén vette őrizetbe a hatóság Siófokon, egy másik magyar férfit, egy ukrán professzort és asszisztensét ugyancsak előzetes letartóztatásba helyeztek. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználásának gyanújával indított nyomozást.

Seffer István egy hétig volt előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetbe helyezte a Budai Kerületi Központi Bíróság, amit többször meghosszabbítottak. Az idén májusban a háziőrizetet lakhelyelhagyási tilalomra enyhítették, ezt szüntették meg a minap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!