Közélet

2010.12.23. 07:00

Népszerű színészek a Somogy TV-ben

Nem lehet elég korán megszerettetni a gyerekekkel a színvonalas történeteket, és ezen keresztül majd a színházat is.

SONLINE

Rátóti Zoltán, Varga Zsuzsa, Csonka Ibolya, Nyári Szilvia, Sarkadi Kiss János, Kocsis Pál. Csak néhány név a kaposvári Csiky Gergely Színház kiváló művészei közül, akik a jövőben rendszeresen feltűnnek a Somogy TV képernyőjén. Mesélni fognak gyerekeknek és verset mondanak mindenkinek.

A színház és a megye televíziójának együttműködésében már elkészültek a Gyermekmesék és a Verselő első szériájának felvételei a Takáts Gyula Emlékházban. A premier Szenteste lesz a Somogy TV-ben, akkor Varga Zsuzsa olvas fel részleteket Wass Albert: Ötven erdélyi gyermek levele a Jézuskához című művéből. A jövőben pedig a Csiky Gergely Színház mesélő kedvű művészei rendszeresen a Somogy TV képernyője elé csalogatják a legkisebbeket.

– Élvezhetik majd Csukás István, Lázár Ervin, Móra Ferenc, sőt Andersen és Kipling meséit is – sorolja Kresz László, a Somogy TV főszerkesztője.
Szilveszter este pedig Sarkadi Kiss János az alkalomhoz illő Bolond mesével lepi meg a gyerekeket.– Csalódnék, ha a Gyermekmeséket nem néznék meg a kisgyermekes szülők is. Nekem nosztalgiám van a régi, kedves, Szabó Gyula mesélésében előadott históriák iránt. Rátóti Zoltán színidirektorral együtt úgy gondoltuk, hogy nem lehet elég korán megszerettetni a gyerekekkel a színvonalas történeteket, és ezen keresztül majd a színházat is. Hát, ezt a missziót vállalták a kaposvári színház művészei.

S hogy a felnőttek se maradjanak különleges élmény nélkül, a Csiky színészei a magyar és a világirodalom legszebb verseivel gondolkoztatják el őket. Persze ezek között is akad néhány pajzánabb. Például tudják, hogy mit mondott Petőfi Sándor ivás közben? Ha még nem, szilveszterkor meghallhatják...

Ezek is érdekelhetik