Közélet

2010.12.23. 07:00

Népszerű színészek a Somogy TV-ben

Nem lehet elég korán megszerettetni a gyerekekkel a színvonalas történeteket, és ezen keresztül majd a színházat is.

SONLINE

Rátóti Zoltán, Varga Zsuzsa, Csonka Ibolya, Nyári Szilvia, Sarkadi Kiss János, Kocsis Pál. Csak néhány név a kaposvári Csiky Gergely Színház kiváló művészei közül, akik a jövőben rendszeresen feltűnnek a Somogy TV képernyőjén. Mesélni fognak gyerekeknek és verset mondanak mindenkinek.

A színház és a megye televíziójának együttműködésében már elkészültek a Gyermekmesék és a Verselő első szériájának felvételei a Takáts Gyula Emlékházban. A premier Szenteste lesz a Somogy TV-ben, akkor Varga Zsuzsa olvas fel részleteket Wass Albert: Ötven erdélyi gyermek levele a Jézuskához című művéből. A jövőben pedig a Csiky Gergely Színház mesélő kedvű művészei rendszeresen a Somogy TV képernyője elé csalogatják a legkisebbeket.

– Élvezhetik majd Csukás István, Lázár Ervin, Móra Ferenc, sőt Andersen és Kipling meséit is – sorolja Kresz László, a Somogy TV főszerkesztője.
Szilveszter este pedig Sarkadi Kiss János az alkalomhoz illő Bolond mesével lepi meg a gyerekeket.



– Csalódnék, ha a Gyermekmeséket nem néznék meg a kisgyermekes szülők is. Nekem nosztalgiám van a régi, kedves, Szabó Gyula mesélésében előadott históriák iránt. Rátóti Zoltán színidirektorral együtt úgy gondoltuk, hogy nem lehet elég korán megszerettetni a gyerekekkel a színvonalas történeteket, és ezen keresztül majd a színházat is. Hát, ezt a missziót vállalták a kaposvári színház művészei.

S hogy a felnőttek se maradjanak különleges élmény nélkül, a Csiky színészei a magyar és a világirodalom legszebb verseivel gondolkoztatják el őket. Persze ezek között is akad néhány pajzánabb. Például tudják, hogy mit mondott Petőfi Sándor ivás közben? Ha még nem, szilveszterkor meghallhatják...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!