Közélet

2011.03.24. 16:14

Szárnyra kap Sármellék, új vezetőség a FlyBalaton élén

Új menedzsmenttel indítja a turisztikai szezont a sármelléki légikikötőt üzemeltető FB Airport Kft.

Vigmond Erika

A társaság tavaly vette bérbe a FlyBalaton repülőteret. Az FB Airport Kft. éléről leköszönő Gubicza Ágostont a Balatontourist Zrt. vezérigazgatója, Polgár Tibor váltja, aki a jövőben mindkét társaságot vezeti majd.

– Jelentős az esély, hogy a légikikötő forgalmát már ebben az évben növelni tudjuk, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk az eddig kizárólag a téli szezonban érkező moszkvai járatok nyári, kora őszi visszatéréséről – hangsúlyozta Polgár Tibor. – Különös hangsúlyt fektetünk a cargo-üzletág fejlesztésére is, mivel ez stabil, a turisztikai szezontól független működést jelent a reptérnek. Az még kétséges, hogy a RyanAir légitársaság gépei még az idén megjelennek-e a sármelléki kifutón.



Ugyan a felek már megállapodást kötöttek, de a szerződéskötési folyamat még nem zárult le. A FlyBalatonra április közepétől Frankfurtból és Düsseldorfból hetente, Hamburgból és Berlinből kéthetente érkeznek a Lufthansa gépei. A Hamburg Airways havi rendszerességgel jár majd Erfurtból, illetve Lipcse és Drezda reptereiről a nyári szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!