Közélet

2011.05.26. 15:44

Átszervezések a tömegközlekedésben, aggódik az LMP

– A Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. vezérigazgatójának hirtelen távozása erősen megkérdőjelezi a helyi tömegközlekedésben tervezett átalakítások szakmai megalapozottságát – mondta csütörtökön a sajtó képviselőinek Felder Frigyes Lehet Más a Politika (LMP) önkormányzati képviselője.

F. Szarka Ágnes

 – Aggodalomra ad okot, hogy Csapó József távozásának indokait homály fedi. A Holdinggal kapcsolatos félelemeink, túl korán igazolódtak be. A képviselő testületnek nincs beleszólása a személyi ügyekbe, a vezérigazgató egyszemélyben dönt. Úgy látjuk, hogy ebben az esetben visszaélés történt.
Felder Frigyes szerint az új menetrend és a járatcsökkentések megnehezítik az autóbuszos közlekedést.



– Mivel a városlakók mindennapjait érintő szolgáltatás átalakításáról, színvonalának csökkentéséről van szó, az LMP megengedhetetlennek tartja hogy a város vezetése ne kérje ki a polgárok véleményét – mondta a képviselő. – Ezért indítványozunk egy átfogó, a helyi autóbusz közlekedéssel kapcsolatos közvélemény-kutatás végrehajtását. A közvélemény-kutatást – melynek kérdéseit pártunk már összeállította – a közmunkaprogram keretében lehetne megvalósítani, mind a kérdőívezésnél, mind pedig a feldolgozásnál, így az nem generálna plusz költségeket.

Gombos Attila, a Kaposvári Közszolgáltató Holding vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva azt közölte, hogy az önkormányzati vállalat csak tavaly 318 millió forintos veszteséget halmozott fel, amit közpénzből kellett kipótolni. Többek között ez az egyik oka annak, hogy az igazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől – tette hozzá Gombos Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!