Közélet

2011.08.26. 07:42

Újabb lehetőségek a fejlődésre

Promóció Több mint félmilliárd forint vidékfejlesztésre szánt forrás áll még rendelkezésükre, hogy a térség szempontjából fontos elképzeléseket, beruházásokat támogatni tudják.

SONLINE

A korábbi sikerek és a már megvalósult fejlesztések is azt igazolják, hogy igény van a széles skálát felölelő támogatásokra – mondta Kollmann Gergely. A "Dél-balatoni LEADER" Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt. elnöke arról tájékoztatott, hogy az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében a szeptembertől újra induló LEADER program keretében 9 új célterületet hirdetnek meg.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Holtzmann Zsoltné, Sebestyén Géza és Klotz Péter az IKSZT épülete előtt. További vidékfejlesztési forrást vár a település
[/caption]
– Országosan náluk létesült arányaiban a legtöbb IKSZT, amelyek kivitelezői immáron helyi vállalkozók közül kerül ki – jegyezte meg az elnök, aki úgy ítélte meg, hogy a közbeszerzési szabályok kedvezően változtak a vidék számára.

Töltse le a Somogyi Hírlapban megjelent oldalt!

Az idei pályáztatás jelentősen eltér az eddig megszokottaktól, mivel minden projekt két szűrőn megy keresztül. Az első szűrő a Zrt. Helyi Bíráló Bizottsága, amely a LEADER kritériumoknak való megfelelést vizsgálja. Csak a bizottság támogatói döntésével rendelkező ügyfeleknek van lehetősége ötletük részletes kidolgozására, majd ezt követően a LEADER HACS munkaszervezetéhez történő benyújtásra, az arra rendszeresített nyomtatványokon.



Az új eljárásrendek nem könnyítik meg a pályázók dolgát, éppen ezért a munkaszervezet minden segítséget megad a projektek összeállítása és megvalósítása során – mondta el Gál Zsuzsa, a Zrt. munkaszervezet vezetője. Kiemelte, hogy települési fórumokon lehetőség nyílik személyes szakmai konzultációra, ugyanakkor a fonyódi irodában minden hétköznap készséggel fogadják érdeklődőket.

Több mint félmilliárd forint vidékfejlesztésre szánt forrás áll még rendelkezésükre, hogy a térség szempontjából fontos elképzeléseket, beruházásokat támogatni tudják. Holtzmann Zsoltné, Sebestyén Géza és Klotz Péter az IKSZT épülete előtt. További vidékfejlesztési forrást vár a település -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!