Közélet

2011.09.18. 10:28

Zivatar űzi el a szeptemberi nyarat, 15 fokkal lesz hidegebb

Vasárnap még marad a szép idő, de hétfőn minden megváltozik a Dunántúlon. Nap közben alig lesz 15 fok.

Sonline

Vasárnap kora délutánig mindenütt derült időre számíthatunk, majd a Duna vonalától keletre megnövekszik a gomolyfelhőzet, elszórtan főleg az Észak-Alföldön és északon alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a déli-délkeleti szél. Nyugaton estétől északnyugatira fordul a légmozgás.
Vasárnap szinte egész nap mindenhol derült időre számíthatunk. a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 °C között alakul. Hétfőn azonban markánsan megváltozik az időjárás, véget ér a szeptemberi nyár - számolt be az Időkép.

Hétfőn virradó éjszaka eleinte északkeleten, majd a kissé erősebben megnövekvő felhőzetből északnyugaton kell számítani záporokra. Az ország jelentős részén azonban kevés felhőre van kilátás. Nyugaton, valamint délkeleten élénk vagy erős légmozgásra készülhetünk. A Dunántúlon 11-15 °C-ig, máshol 16-19 °C-ig hűl a levegő.
Napközben nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet és estig a Dunántúlon sokfelé számíthatunk esőre, záporra elszórtan zivatarra. Hatalmas hőmérsékleti kontraszt várható az ország nyugati és keleti régió közt. A nyugati megyékben alig lesz 15 °C, míg a keleti kétharmadban még kánikulai melegre van kilátás.

A Balatonnál vasárnap eleinte napos időre számíthatunk, délután nyugat felől azonban már megjelenhetnek a felhők, az esti óráktól pedig zápor, zivatar is előfordulhat. Délután 29-30°C-ra számíthatunk. A Balaton vize Siófoknál 22 fokos.

Ezek is érdekelhetik