Közélet

2012.12.18. 17:25

Nyolc nap, 12 rendezvény: 515 éve kapott megyecímert Somogy

A kaposvári vármegyeháza dísztermében tartandó ünnepi közgyűlés díszvendége Tőkés László püspök, Európai Parlamenti képviselő lesz.

Márkus Kata

Nyolc nap alatt tizenkét rendezvény színesíti az idén a megyehét rendezvénysorozatát. A megyecímer adományozásának 515 éves évfordulója alkalmából a január 7-én kezdődő programfolyam fő eseménye lesz a kaposvári vármegyeháza dísztermében tartandó ünnepi közgyűlés, melyen díszvendégként köszöntik majd Tőkés László püspököt, Európai Parlamenti képviselőt.

– Egy éve kapott a megye új, területfejlesztési feladatot – mondta a megyehét rendezvénysorozatát beharangozó sajtótájékoztatón, kedden Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke –, s az új feladat ezer szállal kötődik az unióhoz. Ezért, s azért is indokolt Tőkés László meghívása, mert jelenleg nemzetegyesítés folyik Magyarországon annak érdekében, hogy régóta áhított 15 milliós magyarságot elérjük. A rendezvénysorozat másik jeles eseménye lesz január 9-én a Magyarország holnap című konferencia ugyancsak a vármegyeháza dísztermében, ahol Bogár László közgazdász világítja meg a 2010-ben kezdett új gazdaságpolitika eddig eredményeit, amelyeket még nem feltétlenül lát mindenki.Az elmúlt évekhez hasonlóan leleplezik az Örökségünk-Somogyország kincse kitüntető címmel elismert értékekről készült öt miniatűrt a vármegyeháza tárgyalótermében, s emlékülés keretében hallhatnak előadást az érdeklődők január 11-én a doni katasztrófa 70. évfordulója alkalmából.

Vörös Tamás megyei főjegyző a sajtótájékoztatón a Bűnök és bűnhődések című kiállításra hívta föl a figyelmet, mely a levéltárban lesz január 10-én 15 órakor. – S a 12 rendezvény egyike lesz a Sport és talentum elnevezésű program sakkszimultánnal fűszerezve – mondta.

Ezek is érdekelhetik