Közélet

2013.03.21. 14:05

Ítéletidő Somogyban: több mint félezer segélyhívás érkezett

A társszervek közötti együttműködés kiváló volt a múlt heti rendkívüli időjárás során – értékeltek szakemberek csütörtökön a megyei védelmi bizottság kaposvári sajtótájékoztatóján.

Harsányi Miklós

Juhász Tibor kormánymegbízott, a megyei kormányhivatal vezetője rámutatott: az államigazgatás szervezeti átalakítása nyomán a járási hivatalok gyorsan, hatékonyan látták el a helyi védelmi feladatokat. A tájékoztatás fontosságára utalva aláhúzta: a rendőrségen és a katasztrófavédelmen kívül a helyi média, így a Sonline.hu is szinte percenként látta el friss információval a lakosságot.



– Somogyban 30 befogadóhelyet nyitottak, s egyszerre egyidőben 1264 személyről gondoskodtak – közölte Horváth Jenő ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató. Megerősített ügyeletet állítottak fel központjukban, összesen 534 segélyhívást kaptak, a hivatásos tűzoltók 217 műszaki mentésben vettek részt, rajtuk kívül 20 tűzoltó egyesület és a Somogy Mentőcsoport is sokat dolgozott.

A szakemberek időben gondoskodtak a dialízises ellátásra szoruló betegekről, másoknak inzulint biztosítottak, a rászorulók teát, ételt kaptak. A közterületen dolgozó rendőrök számát is jelentősen megnövelték, tudtuk meg Piros Attila megyei rendőr-főkapitánytól. A somogyi mérleg: 2-2 súlyos- és könnyű sérüléses, illetve 52 anyagi kárral járó baleset történt.

Edde, Alsóbogát, Gamás, Polány – néhány település, melyet a hóvihar elzárt a külvilágtól. Az utak megtisztítására nagy erőket mozgósított a Magyar  Közút. Németh Zsolt, a társaság megyei igazgatója jelezte: a szélsőséges időjárás első napján, március 14-én 91 gép és 61 személy dolgozott, másnap már 101 járművel tolták a havat, s próbáltak rendet tenni az utakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!