Közélet

2013.05.17. 13:49

Újabb hét stáció újult meg Toponáron

Köszönetet mondtak az önzetlen segítségért, s a közösség erejét méltatták Kaposvár és a megye vezetői, valamint a részönkormányzat elnöke, s a plébános pénteken Toponáron a Kálvária kápolnánál, ahol hét újabb stáció újult meg a helybeliek jóvoltából.

Márkus Kata

Több mint harmincan fogtak össze a toponáriak közül, hogy újabb hét stáció újulhasson meg a kápolnánál – mondta az ünnepélyes átadáson Szita Károly polgármester –, ötszáz és 230 ezer forint közötti összegeket ajánlottak fel a felújításhoz. A kápolna már megújult, s a stációk közti járdákat a város megcsináltatja a felújítások befejezése után, hogy egy keresztútnak megfelelő hely legyen ez Toponáron.



Az első stáció rendbe tételének költségét Szita Károly polgármester vállalta korábban, most hét újult meg, még öt felújítása van hátra, mert egyet felvállalt Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, aki hangsúlyozta: a somogyi ember a bajban összefog. – Ezzel üzentek a toponáriak a gyerekeknek, hogy később ők is kövessék majd ezt a példát – mondta.

Mihalecz András részönkormányzati képviselő azt emelte ki, milyen jó érzés, hogy a toponáriak ilyen jóravaló közösségben lakhatnak. Neumüller Miklós toponári plébános pedig a helybeliek adományaiért és a munkáért egyaránt köszönetet mondott az ünnepélyes átadáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!