Közélet

2013.09.30. 17:50

A finomhangolás időszaka következik

Az önkormányzatok napját ünnepelték hétfőn Barcson. A Somogy Megyei Kormányhivatal a Barcsi Járás polgármesterein keresztül köszöntötte a megye valamennyi önkormányzatát, valamint képviselő-testületét.

Jeki Gabriella

– Most jött el az ideje, hogy a Kormányhivatal és a járási vezetők találkozzanak, hiszen mindkét fél tud egymásnak praktikus dolgokat mondani, kíváncsiak vagyunk a másik véleményére, javaslataira – mondta Juhász Tibor kormánymegbízott. – Úgy gondoljuk, hogy ezek a találkozók az eddigi tapasztalatok szerint hasznosak, és szeretnénk minden járásban folytatni.
Elhangzott: 1990. szeptember 30-a az első önkormányzati választás napja, amikor a szabadon választott parlament történelmi jelentőségű rendszerváltás hajtott végre.



– Összesen 365 dolgozót vettünk át az önkormányzatoktól, a járások feladatellátása beállt, és az a szerkezeti felállás, ami az egész államigazgatási reform során szükséges, a végéhez közeledik – tette hozzá Juhász Tibor. – Egyre szorosabb kapcsolat az önkormányzatok és a járási vezetők közt, a következő ciklus a finomhangolás időszaka lesz mind az önkormányzatok, mind a járási hivatal tekintetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!