Közélet

2013.11.01. 17:43

Múlandóság és örökkévalóság

A múlandóság és az örökkévalóság jelenik meg a Somogyi temetők üzenete kiállítás fotóin, a tárlat az esztendő végéig tekinthető meg.

Vas András

Harmadik alkalommal írta ki a Somogyi Hírlap, a kaposvári önkormányzat, a Somogy Temetkezési Kft. és a Mementó Somogy Alapítvány a Somogyi temetők üzenete fotópályázatot, melyre több mint hatvan pályázó – köztük nyolc általános iskolás – 463 fotóval jelentkezett. Közülük a legjobbnak ítélt másfél tucat került ki a kaposvári keleti temető ravatalozójának falaira – a kiállítás az esztendő végéig tekinthető meg. – Amikor 2011-ben először meghirdettük, eredendően egyszeri alkalomnak gondoltuk a pályázatot – mondta a tárlat megnyitóján Puskás Béla, a temetkezési kft. ügyvezetője –, ám a nagy érdeklődésnek és a minőségi képanyagnak köszönhetően hagyomány lett belőle. A temető hálás téma, kapcsolat az élők és a holtak között, s ez jelenik meg a fotókon is: a múlandóság, az örökkévalóság, az emlékezés, s az emlékező ember köszön vissza a fotókról.
 Az alkotók jelentős része a fekete-fehér fotókat érezte a témához illőnek, monokróm fotóval nyerte el az első díjat Szellő Gábor is: képének – Tíz másodperc örökkévalóság – különlegessége, hogy hosszú záridővel készült, s így az idő múlása is jól érzékelhető a felvételen.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] 1. helyezett - Szellő Gábor: Tíz másodperc örökkévalóság
[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] 2. helyezett: Gájer Szilárd: Hiányzol (Marcali temető)
[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] 3., helyezett - Koncsek Barna: Hűség
[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kaposvár város különdíja: Koncsek Barna: Búcsú a bajtársaktól
[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Somogyi Hírlap különdíja: Gerlecz László: Hősök voltak Nagyatádon
[/caption]

Ezek is érdekelhetik