Közélet

2014.07.08. 14:45

Orbán döntött, Neszményi Zsolt az új somogyi kormánymegbízott

Neszményi Zsoltot nevezte ki somogyi kormánymegbízottnak kedden Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányhivatal eddigi főigazgatója Juhász Tibort váltja, aki a múlt évben töltötte be 62. életévét.

Balassa Tamás

Neszményivel közigazgatási szakember kerül a 16 szakigazgatási szervet tömörítő hivatal élére. Neszményi Zsolt több mint 30 éve dolgozik a közigazgatásban. Hét évvel ezelőttig Öreglak jegyzője, később a megyei önkormányzat főosztályvezetője, majd aljegyzője volt, ahonnan a regionálisból megyeivé visszaszervezett közigazgatási hivatal élére került. A kormányhivatalnak 2011 januári indulásakor lett a második embere, aki adott esetben a kormánymegbízottat helyettesítette, és a szakmai, törvényességi munkát irányította.



A kormánymegbízottak kinevezése az előző kormány mandátumának lejártakor járt le. A miniszterelnök kedden nevezte ki a kormányt helyben képviselő, a döntések végrehajtását támogató pozíciókba a megyei jelölteket. Ez a Magyar Közlöny keddig számában jelent meg. Somogy első kormánymegbízottja, Juhász Tibor politikus, sokáig kaposvári alpolgármester, a Fidesz-MPP megyei elnöke volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!