Közélet

2015.01.04. 14:02

Ismét százakat vonzott a füredi Három királyok túra

Az immáron kilencedik alkalommal megszervezett Három királyok túra már nemcsak a kaposfüredieket mozgatja meg, hanem kaposváriak és a környékbeli települések lakóit is.

A. V.

– Az ismerőseim annyit meséltek már erről a túráról, hogy már többször is felmerült bennem, eljövök rá – mondta forró teát kortyolgatva Koczor András. – Aztán az idei szilveszteri bulin megfogadtam, most már tényleg itt lesz a helyem. És akkor már jöttek a haverok is.
Merthogy az immáron kilencedik alkalommal megszervezett újévi Három királyok túra már nemcsak a kaposfüredieket mozgatja meg, ahogyan anno az ötletgazda, Heintz Tamás akkori parlamenti és önkormányzati képviselő megálmodta, hanem kaposváriak és a környékbeli települések lakói közül is egyre többen döntenek úgy, a Vízkereszthez legközelebb eső szombaton a füredi iskola, majd onnan a szőlőhegy felé veszik az irányt. Eredendően a karácsonykor felszaladt pluszkilók lemozgása, no és az ünnepek hangulatának meghosszabbítása volt a cél, mára viszont igazi össznépi dzsemborivá nőtte ki magát az esemény.



– Az első alkalommal úgy kétszázan lehettek, tavaly viszont már több mint hétszázan vágtak neki a bő három és fél kilométeres sétának – tartott gyorsértékelést Nagy Attila, a településrész önkormányzati képviselője, aki az idéntől átvette a szervezői stafétabotot Heintz Tamástól. – Most nem leszünk annyian, de a félezres határt így is átléptük.
Ami legalább ugyanennyi tábla csokoládét, doboz bonbont jelentett a kaposvári hajléktalanszálló, illetve a Borostyánvirág anyaotthon lakói számára, ugyanis a túrázóknak hagyományosan édességet kellett leszurkolniuk nevezési díjként, melyért cserébe – ahogyan minden évben – egy bögrét kaptak ajándékba. A rutinos résztvevők persze tudták, ennek a szőlőhegyen komoly hasznát vehetik, hiszen a szokásoknak megfelelően több pincetulajdonos várta a tömeget: forralt borral, teával és zsíros kenyérrel kínálták az amúgy is jó hangulatú csapatot. Mely ebben az évben már nemcsak a hagyományos úton, hanem két irányból közelíthette meg a tavaly felállított haranglábat. Ahova – s ez bizton kijelenthető – jövő ilyenkor is sokszázan zarándokolnak el a Vízkereszt előtti hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!