Közélet

2015.07.26. 15:43

Süsü ötödik partraszállása Balatonszárszón

Százak tolongtak ismét a balatonszárszói parton szombat délelőtt, hogy tanúi legyenek Süsü partraszállásának. Természetesen kisgyermekes családok voltak nagy többségben.

Fónai Imre

Az idei már az ötödik Sárkányfesztivál. – Fontos, hogy minden Balaton-parti településnek legyen sajátos arculata; mi ezt választottuk és az ötödik éve nem szűnő hatalmas érdeklődésből arra következtetünk, hogy bejött – mondta Dorogi Sándor balatonszárszói polgármester. – Nálunk minden program a családos turisták igényeit igyekszik kielégíteni, Szárszón például nincs rockkoncert. Úgy gondoltuk, hogy díszpolgárunk, Csukás István örökké népszerű mesefiguráira és főként Süsüre építünk arculatot, a Csukás Színházzal, melyben most is, akár csak eddig minden évben a Sárkányfesztivál első napján, nem elég egyet tartani a Süsü című bábelőadásból, mert elkapkodják a jegyeket. Annak is örülünk, hogy nemcsak a Szárszón nyaraló kisgyerekesek jönnek el erre az alkalomra, hanem a Balaton-part számos más településéről is.Dorogi Sándor szerint abban semmi ördöngösség nincs, ha egy balatoni település gyerekparadicsom, hiszen a Balaton, különösen a déli part talán leginkább erre alkalmas. Balatonszárszónak három szabadstrandja van a hét kilométer partszakaszán. A keszthelyi Balaton Múzeumban egy századelői plakát már azt harsogja: Szárszó a legjobb családos nyaralóhely.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Süsü a sztár Csukás Istvánnal
[/caption]

Öt év tapasztalat mondatja a faluvezetővel: a balatoni települések egyre gazdagabb program-kavalkádjában Szárszó nem fél a versenytől, hiszen megtalálta a maga arculatát. – Ma már persze a Csukás Színház technikai fejlesztésén gondolkodunk – így a polgármester. – Szívfájdalmunk, hogy hiába pályázunk a fesztivállal támogatásra, még soha egy fillért sem kaptunk, úgy látszik, amire özönlik a gyereknép, az nem érdemes támogatásra.

--------------------------------------------------------------------
Cikkünket teljes terjedelemben a Somogyi Hírlap hétfői (2015.07.27.) lapszámában olvashatja.
Somogy megye napilapjára
itt fizethet elő!

Ezek is érdekelhetik