Közélet

2015.11.03. 17:31

Útlezárás december 11-ig: helyreállítják a fonyódi löszfalat

Elkezdődik az omlásveszélyes partfal helyreállítása Fonyódnál a 7-es főút mellett a Vitorlás utcában. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkák idejére ‒ november 4-e és várhatóan december 11-e között ‒ teljes szélességében lezárja az érintett szakaszt.

Sonline

– Szerdán elkezdődnek a 7-es főút fonyódi, Vitorlás utcai magas parttal övezett szakaszán az omlásveszélyes partfal helyreállítási munkálatai – közölte Marczin Bence, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. – A beavatkozás idejére, várhatóan december 11-ig, teljes útlezárás bevezetésére van szükség. Ennek oka, hogy a munkálatok során nagyobb mennyiségű törmelék kerülhet az úttestre, valamint a hegyoldalon lévő fák is megdőlhetnek, így azok közvetlen balesetveszélyt jelenthetnek az autósok számára.– A havária jellegű beavatkozás során a legveszélyesebb szakaszon stabilizálják a szakadó partfalat – tette hozzá. – A munkát a Magyar Közút a terület gazdájával, a SEFAG Zrt.-vel együttműködve a már elkészíttetett tervek alapján végezteti el a kivitelezővel.
A munkálatok idejére a személygépjármű- és az autóbuszforgalmat önkormányzati utakra – a Szent István u., Kupavezér u., Turul u. és a József Attila u. vonalára ‒ terelik. A teherforgalom az M7-es autópályát veheti igénybe, csak célforgalom esetén használhatják a 7-es főutat. A főút fonyódi kikötő és Fonyód-Bélatelep vasútállomás közötti lezárt szakaszára, csak a kivitelező, illetve a Magyar Közút munkagépei hajthatnak be.

Ezek is érdekelhetik