Közélet

2015.12.13. 16:35

Tündéri mézeskalácsfalu épült Kaposújlakon - fotó

Szabadjára engedték fantáziájukat a kaposújlakiak, és igazi mesebeli mézeskalácsfalut alkottak. Színes háztetők, szív alakú ablakok, virágok a házfalon. Mindenhol eklektikus formák, gazdag díszítés, és rengeteg fantázia.

Jeki Gabriella

A mesebeli faluban helyet kapott Apraja-falva és a hupikék törpikék, Hófehérke és a hét törpe, egy hatalmas szán két rénszarvassal, az Eiffel-torony, de nem maradtak el az angyalok és hóemberek sem. Az „épületek” között apró mézeskalács figurák és formák gazdagították az összhatást, az ünnepi hangulatról sok-sok gyertya gondoskodott.
– Szeretnénk összehozni az embereket, összetartozóvá tenni a közösséget – mutatott rá Balazsiné Balaskó Mária a Művelődési Ház vezetője, a mézeskalács falu megálmodójának, a Családi Kör Egyesületnek a vezetője. – Minden ház önmagában egy csoda, mégis együtt alkot valami fantasztikusat és egyedit.A 23 mesebeli házat a falubeliek készítették, akiknek november közepén Noé Kornélia népi iparművész tartott szakmai bemutatók, beavatva az alkotókat a mézeskalács házak készítésének rejtelmeibe. A mesebeli falu ötlete a fantázia mellett az önkormányzat udvaráról érkezett: itt áll ugyanis Dabóczi József építész azonos nevű alkotása.

Ezek is érdekelhetik