Közélet

2016.03.22. 17:53

Sallai R. Benedek: azt támogatják, aki nem szorul rá

Nem aktuális most, hogy közbirtokosságba vegyék az általuk megjelölt 83 hektáros területet – ezt válaszolta a földművelésügyi tárca a bábonymegyeri családi gazdálkodók kérésére.

Fónai Imre

Szószólójuk, Horváth János erről is beszélt azon a keddi siófoki sajtótájékoztatón, amit az LMP az állami földek értékesítése elleni népszavazás aláírásgyűjtő kampányának indítása apropójából tartott. Megírtuk, hogy a bábonyi gazdák és a helyi önkormányzat használatba venne egy olyan területet, amire ugyan hosszú távú bérleti szerződés van érvényben, ám Horváthék szerint a bérlő nem az előírások szerint gazdálkodik rajta.

– Ostoba az a kormányzat, amelyik azt támogatja, aki nem szorul rá – mondta Sallai R. Benedek LMP-s országgyűlési képviselő. – A nagybirtokok kialakulását preferálja, e közben hagyja leszakadni a vidéket, figyelmem kívül hagyva a helyi önkormányzatok és gazdák érdekeit, kérését, egyben kizárva őket abból, hogy beleszóljanak, mi történik a saját falujukban.
Sallai szerint ugyan az eddigi nyolcezer földlicitgyőztesből hatezer kicsi, de még a húsz százalékát sem vitték el a dobra vert földeknek, a többi nagybirtokosokhoz került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!