Közélet

2016.05.04. 17:53

A nagycsaládosok kezdték a Nagy Várostakarítást

Bár a szemétgyűjtési akció pénteken és szombaton zajlik, a nagycsaládosok az ügyfélfogadási időben már szerdán rendbe tették a székházuk környékét.

K. G.

A Nagycsaládosok Kaposvári Egyesülete nyitotta meg az idei Nagy Várostakarítást a megyeszékhelyen. Bár a szemétgyűjtési akció pénteken és szombaton zajlik majd, a nagycsaládosok az ügyfélfogadási időben már szerdán rendbe tették a Nemzetőr sori székházuk környékét. Az elmúlt két évben a desedai kerékpárútnál szorgoskodtak, és a simonfai tetőn is szedtek már szemetet. Most a lakótelep környékét is bejárták, segítségükre voltak azok a fiatalok, akik a középiskolai közösségi szolgálatukat töltik náluk, mondta Ureczky József, az egyesület elnöke.



Kardos Beáta, az önkormányzat hulladékgazdálkodási referense hozzátette: tavaly négyezren mozdultak meg az akció keretében, és tíz tonna hulladékot gyűjtöttek Kaposváron. Az idei Nagy Várostakarításhoz már negyven szervezet csatlakozott: iskolák, egyesületek, vállalatok, alapítványok. A takarítócsapatokat több cég eszközökkel, élelmiszerrel segíti. A lakosokat is felkérik, hogy tisztítsák meg otthonaik környékét.

A Városgondnokság is kiveszi a részét a munkából, mondta Herczeg Attila, a szervezet vezetője. Két nap alatt négyszáz közfoglalkoztatottat is az utcákra vezényelnek az akció keretén belül, ők a parkokra és a játszóterekre is ügyelnek. A Városgondnokság munkatársai az összegyűlt szemét elszállításában is szerepet vállalnak, két autóval hordják majd a hulladékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!