Közélet

2016.07.28. 12:28

Felhőszakadás: leállt buszközlekedés, esővízáradat az utakon

Nagy mennyiségű eső zúdult ismét Kaposvárra, a vízelvezető aknákból feltört a víz, egy időre még a buszközlekedés is leállt.

Sonline

Csütörtök reggel ismét hatalmas eső zúdult Somogyra. A vízelvezető aknák nem tudták elvezetni a csapadékot, sokhelyütt gejzírként tört fel belőlük a víz. Gyalogost szinte alig lehetett látni, aki pedig mégis útnak indult, az ereszek alatt próbált meg eljutni úti céljához.



Az autósok is lépésben haladtak, miután az utcákon is hömpölygött a víz. Beszámolók szerint a kaposvári Berzsenyi utcában és a Zaranyi lakótalap fő utcájában is szinte lehetetlen volt közlekedni: jelentős mennyiségű esővíz borította az úttestet.



A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint reggel le kellett zárni a buszállomás környékét, a rendőrök elterelték a forgalmat.
– Mihelyt a rendőrség feloldotta a felhőszakadás miatt elrendelt útzárat (kilenc óra ötven perckor) a Petőfi tér környékén, ismét megindult a buszközlekedés Kaposváron – mondta Katona József, a Kapos Holding Zrt. kommunikációs és marketing igazgatója. – Az érintett területet nem pusztán a magas vízállás miatt zárta le a rendőrség a gépjárműforgalom elől, hanem amiatt is, mert a hatalmas mennyiségű csapadékvíz sok helyen felnyomta a csatornafedeleket, vagyis balesetveszélyessé vált.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Kerékig gázoltak a vízben az autósok
[/caption]
A Kaposvári Közlekedési Zrt. valamennyi vonalon elindította a buszokat, hogy mindenhonnan eljussanak az utasok a célállomásra. Mintegy 30-40 percre volt szükség ahhoz, hogy a menetrend szerinti közlekedés is helyreálljon Kaposváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!