Közélet

2016.07.24. 10:12

Puskaropogás és ágyúdörgés verte fel a fürdőváros csendjét

Puskaropogás és ágyúdörgés verte fel a fürdőváros csendjét a hétvégén: nemzetközi huszártalálkozót tartottak a településen.

K. G.

Huszonhét paripa és számtalan gyalogos vitéz szállta meg Igalt, hogy bemutathassák a régi korok harci virtusát. Népes küldöttség érkezett a horvátországi Belovarból és Varasdról, de a németországi Magdeburgól is jött egy különítmény. Hazánkból a siklósi, a dabasi és a tolnai huszárok képviseltették magukat a somogyi huszárok mellett, akiknek az egységében Obbás Gyula igali polgármester maga is tag.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Puskaropogás, ágyúdörgés verte fel a fürdőváros csendjét - Fotók: Gellért Attila
[/caption]
A lovas huszárok felvonulást és ügyességi bemutatót tartottak a Fesztiválparkban, az erdélyi Csíkszentkirályról érkezett fúvós zenekar kíséretében. A program fénypontjaként a horvát és a magyar huszárok egy izgalmas, korhű csatajelenetet elevenítettek meg a nézőknek. A rendezvényen vendégül látták Igal testvértelepülésének, a kárpátaljai Tiszapéterfalvának küldöttségét is.



[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Huszonhét paripa és számtalan gyalogos vitéz szállta meg Igalt - Fotók: Gellért Attila
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!