Közélet

2016.10.13. 16:10

Telefonon, interneten is toboroz a Honvédség

A Kaposvári Toborzó Iroda megalakulásának 15. évfordulójára emlékeztek csütörtökön a megyeszékhelyen, ahol a hadkiegesek hagyományos megyei nyugdíjas találkozóját is megrendezték.

Harsányi Miklós

– Sok munkát és számos szép eredményt hozott az elmúlt 15 év Kaposváron – hangsúlyozta Kálmán László alezredes, a honvédség katonai igazgatási és központi nyilvántartó parancsnokságának parancsnok-helyettese.
Elhangzott: a Magyar Honvédség személyi utánpótlásának alappillérét képezik az ország összes megyeszékhelyén működő központok és irodák. A kaposvári toborzóiroda 2001 óta tölt be ezt a szerepet Somogyban. Mely az elmúlt másfél évtized alatt nemcsak Kaposvár, hanem a megye egyik meghatározó színfoltja lett, s feladatánál fogva a honvédség kapuját jelenti a haza fegyveres szolgálatát vállalók számára. Tevékenységük során új módszereket – telefonos, internetes – toborzást vezettek be, s működésük során több mint 10 ezer ügyfelet fogadtak. A somogyi toborzók a megye szinte összes településen és nagy tömeget vonzó eseményeken népszerűsítették a Magyar Honvédséget.



– Az idén 1060-an keresték fel toborzó- és érdekvédelmi központunkat, közülük 959-en szerződéses katonának akartak állni – mondta Horváth Jenő őrnagy, központparancsnok, aki a szervezet szerteágazó érdekvédelmi munkáját is részletesen felvázolta. Az elmúlt időszak főbb változásait Balogh Dezső ny. őrnagy és Bátori Katalin őrnagy vázolta fel. Az ünnepség keretében számos elismerést adtak át, így többek közt Sütő Tamás nyugalmazott vezérőrnagyon kívül Pájer Tamás, Bálint Lajos és Kovács Sándor ezredeseket is köszöntötték, s zárásként megkoszorúzták a kopjafát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!