Közélet

2017.02.16. 15:40

Új tudás a szépkorúaknak: sikeres a Senior Program

Folytatódik a Senior Program a Kaposvári Egyetemen: hét tudományterületen, harminchét tudományágban, hatvanhat alkalommal, százhúsz előadás hangzott el az elmúlt hat szemeszterben.

Harsányi M.

A mostani első előadásra, csütörtökön dr. Kiss László, az állam- és jogtudományok akadémiai doktorát hívták meg.
A 64 hazai egyetem közül ötödikként 2014-ben hívta életre az eseménysorozatot a Kaposvári Egyetem. Tájékoztatásuk szerint a program során a résztvevők betekintést nyerhettek a bölcsészet-, a hit-, az agrár-, a társadalom-, a természet-, az orvos- és egészségtudományok valamint a művészetek világába. Valamennyi területről országos nemzetközi hírű szakemberek tartottak előadást az utóbbi három esztendőben.


– Ez az elv érvényesült a 2016/2017-es tanév második félévi programjának összeállításakor is – hívták fel a figyelmet. – A program ebben a félévben is színes- a tudományokon kívül az egészség, a sport, és a művészetek is központi szerepet kapnak.
Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozót is meghívják, akárcsak Bozsik  Yvette Kossuth-díjas balettművészt, koreográfust, rendezőt, a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti vezetőjét is. A számok is azt mutatják: a Senior Program népszerűsége töretlen maradt az évek során. A hetedik félévre minden eddiginél többen, 837-en regisztráltak eddig, míg az első szemeszter 397 jelentkezővel indult. Az előadásokon – az első félévben – átlagosan 226-an vettek részt, a legutóbbiban már átlag 330-an követték figyelemmel a programokat.

Nagy részvételi arány

A hallgatók többsége kaposvári, de a vidéki településekről is szép számmal érkeznek, s ezen kívül Pest és Tolna megyéből felkeresik a rendezvényt. Az elmúlt hat szemeszter legidősebb senior hallgatója egy 1930-ban született hölgy volt.
– A programon az a senior hallgató vehet részt, aki a jelentkezés idején betöltötte az 50. életévét – derült ki a tájékoztatóból. – Nem feltétel az előtanulmány, nem szükséges középiskolai vagy felsőfokú végzettség sem. A 2016/2017-es tanév második félévében is 12 alkalommal vehetnek részt a senior hallgatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!