Közélet

2017.04.06. 09:01

Száz zsák szemetet szüreteltek össze diákok

Immár tizenegyedik alkalommal rendeztek szemétgyűjtést az általános iskolás diákok a környező települések középiskolásaival egyesületek, vállalkozók és az önkormányzat segítségével Ságváron.

K.G.

A felelőtlen autósok a községen átvezető főút mentén sok helyen pakoltak le hulladékot. A szemétszüretnek elnevezett rendezvény 80-90 embert mozgatott meg, akik körülbelül száz zsák szemetet szedtek össze. Céljuk, hogy folyamatosan megtisztítsák a külterületet, főként a kirándulásra, túrázásra alkalmas utakat a szeméttől. Ezzel egyben példaértékű és nevelő hatású munkát kívánnak végezni, bízva abban, hogy a felnövő generáció már tudatos környezetvédővé válik a térségben.

A szemétgyűjtés szükségességét az is indokolja, hogy már több, mint egy évtizede rendezik meg az országos hírű és egyre népszerűbb teljesítménytúrájukat, amely évenként 300-500 nevezőt vonz Ságvárra. Ezt az eseményt nem lehet szemetes környezettel elcsúfítani, ezért minden eszközzel igyekeznek széppé és élhetővé tenni a környezetüket – tudtuk meg Kovács Bélánétól, a Ságvárért Egyesület elnökétől.

Címkék#Ságvár

Ezek is érdekelhetik